אחרי ששר התקשורת לשעבר משה כחלון התלונן אתמול, ולא בפעם הראשונה, על הסיקור התקשורתי הבעייתי שהתלווה לרפורמה שהוביל בשוק הסלולר. הלכנו לבדוק מי בדיוק עמד מאחורי הסיקור השלילי?

בכנס שנערך במכללת תל אביב יפו אמר, בין השאר, כחלון כי הדרך לרפורמה היתה רצופה מכשולים גם מצד התקשורת, כשעיתונאים ניסו לטרפד את המהלך: "יש כאלה שמכבדים אותך ואומרים הרפורמה הזויה, ויש כאלה שפחות מכבדים אותך ואומרים השר הזוי", סיפר כחלון והוסיף "תארו לכם שאתה קוראים כל בבוקר שזה הזוי, והשר הזוי וההוא הזוי וכולם הזויים, אז אתה אומר רגע, אולי אני אבדוק את עצמי עוד פעם".

בהמשך דבריו, רמז כחלון שאותם עיתונאים נשלחו להתנגח בו על ידי בעלי האינטרסים שחששו לגורל חברות הסלולר, "יש עיתונאים מטעם שבאים ואתה מתעורר בבוקר ואתה קורא שניסו את זה לפנייך וזה לא הלך".  

גם היום בסביבתו של כחלון לא מוכנים לספר מי הם בדיוק אותם עיתונאים מטעם, אבל רמזים כמו הרמזים שפיזר אתמול כבר פוזרו בעבר ובדרך כלל כוונו לכתבות שהתפרסמו על הרפורמה בעיתון "מעריב". מי שהיה הבעלים של מעריב בתקופה שהמכרזים יצאו לדרך הוא נוחי דנקנר, שהיה במקביל גם הבעלים של "סלקום", שללא ספק, נפגעה מהרפורמה.

במאמר שהתפרסם ב"עין השביעית" עוד ב-2011 כתב אורן פרסיקו על הקשר הבעייתי בין "מעריב" ל"סלקום" וההשלכות על הסיקור: "תחת הכותרת 'הפלונטר של משה כחלון', כותב הדר חורש כי 'שר התקשורת משה כחלון מסרב להציג ראיות לטענות אותן העלה שלשום בראיון לערוץ 2, לפיהן חברות הסלולר איימו על אמצעי תקשורת בניסיון להניא אותם מתמיכה בהחלטות משרד התקשורת'". ב"עין השביעית" מניחים שהראיות נמצאות בדיוק אצל מי שכתב את הטור. 

לקראת סוף המאמר מתייחס פרסיקו ליחס הביקורתי שמקבל כחלון מהעיתון ומגדיר אותו כאיום: "היחס שמקבל הבוקר שר התקשורת מהמוסף הכלכלי של 'מעריב' מזכיר כי איומים אפשר להפנות לא רק כלפי עיתונאים, גם כלפי נבחרי ציבור".

בטור אחר של הדר חורש שפורסם במעריב עוד באותו היום תחת הכותרת: "ממה בורח כחלון?" כתב חורש ולא חסך בביקורת: "כחלון יזם צעדים חשובים נוספים, שחלקם טרם נשאו פרי כמו הרחבת התחרות בענף,  וחלקם כשלו. אולם כחלון, פוליטיקאי צעיר ושאפתן, אינו מסתפק בהישגיו. הוא מנסה בכל הזדמנות להאדיר את הצלחתו באמצעות תיאור דמוני ודמיוני של היריבים עליהם הוא גבר בדרך לתהילה: חברות תקשורת ענקיות, בעלות משאבים אינסופיים וחסרות עכבות, הרומסות את הלקוח שאין לו מציל מלבד כחלון".

גורם בכיר בעיתוני הכלכלה הסביר הבוקר ל-mako כי הופעל באותה תקופה לחץ כבד מאוד מצד חברות הסלולר ובעליהן על כל גופי התקשורת.

פרשן מעריב, הדר חורש אמר בתגובה לדברים ל-mako "שמעתי את הדברים של כחלון וזה די הרגיז אותי. אין שר תקשורת אחד שלא מתחתי נגדו ביקורת וכמובן חריפה. וודאי שמעולם לא מתחתי ביקורת על המדיניות שלו כלפי חברות הסלולר, לא ישירות, לא בעקיפין ולא במרומז".