הכינו את מנהל הבנק: מי תובע מיליארד דולר מטום קרוז?
תסריטאי בשם טימותי פטריק מקלהן טוען שהתסריט של "משימה בלתי אפשרית: קוד הצללים", כולל בתוכו חלקים שלמים שנלקחו ללא אישור מתוך תסריט שכתב בשנת 1998. בתגובה שיגר תביעת ענק נגד הכוכב והמפיק של הסרט, שעובד בימים אלה ממש על צילומי הסרט החמישי בסדרה


אלא שכעת טוען תסריטאי בשם טימותי פטריק מקלהן שהתסריט לסרט (שנכתב על ידי רוברט טאון), התבסס על סיפור שנגנב ממנו. RadarOnline פרסם לראשונה את מסמכי התביעה, בהם דורש מקלהן מקרוז (המשמש גם כמפיק בפועל), אולפני פרמאונט וחברות ההפקה שמימנו את הסרט, סכום של לא פחות מאשר מיליארד דולר. התביעה כוללת את סכום הרווחים הכולל של הסרט ברחבי העולם, כמו גם את רווחי מכירות והשכרות ה-DVD.
בתביעה טוען מקלהן שב-1998 כתב תסריט בשם "Head On" אותו הגיש לרישום במחלקת זכויות היוצרים האמריקאי (United States Copyright Office), על מנת להגן עליו מפני שימוש לא הוגן ביצירה. לאחר מכן שלח את התסריט לסוכנות "וויליאם מוריס" שהחליטה לוותר עליו, אבל לטענתו העבירה אותו לסוכנות אחרת CAA. העסק מסתבך כשמסתבר שכמה מבכירי CAA היו גם שותפיו להפקה של קרוז בסרט.
