mako
פרסומת

ההחלטה המהפכנית שמקרבת את ישראל לאוסקר

הכינוס המיוחד של חברי האקדמיה לקולנוע הביא עמו בשורה של ממש לסיכויי הקולנוע הישראלי בקטגוריות הסרט הזר והדוקו. החל מהשנה יישלחו הסרטים בקטגוריות הללו לביתם של כל חברי האקדמיה ובכך יאפשרו לכולם להצביע. סרטים בפרופיל גבוה כמו "מי מפחד מהזאב הרע", יכולים להיות המרוויחים הגדולים

מערכת ערוץ התרבות
mako
פורסם:
ג'ניפר לורנס זוכה באוסקר
ג'ניפר לורנס זוכה באוסקר | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images
הקישור הועתק

אין תמונה
שומרי הסף. כבר לא יזכו ליהנות מהשינוי

עד השנה נדרשו חברי האקדמיה להגיע להקרנות מיוחדות (שנערכו בדרך כלל בבתי קולנוע קטנים יחסית) ומצומצמות של הסרטים הזרים והדוקומנטריים, על מנת שיוכלו להשתתף בהצבעה. החובה הזו גרמה לרבים מהחברים לוותר על התענוג והותירה את ההכרעה בעיקר בקרב זקני האקדמיה השמרניים, שהמשיכו להתעקש להגיע לכל סרט אליו הוזמנו וסלדו מסרטים שסרטו מהנורמה (כמו "ואלס עם באשיר").

"בעקבות ההיענות המרשימה של חברי האקדמיה, שעמדה על 90 אחוז בטקס האוסקר האחרון, רצינו להעניק להם כמה שיותר הזדמנויות להיחשף לכמה מהסרטים הנפלאים בקטגוריות האלה", הסביר נשיא האקדמיה, הוק קוך, את ההחלטה. "הצעד הזה ממשיך את המגמה של הגדלת מעורבות החברים בכל פעילויות האקדמיה, ובראשן ההצבעה באוסקר".

ההחלטה החדשה קובעת כי החל מטקס האוסקר 2014, יישלחו עותקי DVD של הסרטים המועמדים בקטגוריות הללו אל כלל חברי האקדמיה. בפועל זה אומר שאף אחד מהחברים לא יצטרך להוכיח שראה את הסרטים כדי להצביע. המשמעות היא שהבאזז עומד להשתלט מעתה גם על הקטגוריות הקטנות יותר בטקס. סרטים מדוברים יזכו ליתרון בולט בגלל אפקט העדר ובגלל העובדה שמרבית חברי האקדמיה לא יטרחו ככל הנראה לצפות באף אחד מהסרטים שיישלחו אליהם.

פסלון אוסקר
ב-2014 גם לנו יהיה אחד? | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images