פסטיבל דוקאביב ה-24 לקולנוע תיעודי יתקיים בין 26.5 ל-5.6. בדומה לשנה שעברה, הפסטיבל יתקיים בסינמטק תל אביב ובמוקדים שונים בעיר, וגם אונליין, כך שאפשר יהיה לצפות בסרטים מהבית. בפסטיבל יוענק השנה פרס חדש לסרט תיעודי בהשראת תולדות המדינה והחברה הישראלית (פרס "תמונה בזמן"), וכן תושק תחרות חדשה לסרטים דוקומנטריים קצרים (עד שלוש דקות) בחסות טיקטוק. סרט הפתיחה של הפסטיבל יהיה "אייכמן - ההקלטות האבודות" של יריב מוזר ("בן גוריון, אפילוג"), שחושף סלילי הקלטה של ראיון שערך עיתונאי נאצי עם אדולף אייכמן בארגנטינה, כמה שנים לפני שהפושע הנאצי הובא למשפט בישראל. 

לתחרות הישראלית נבחרו 13 סרטים, ובהם "טנטורה" של אלון שוורץ על הטענות לטבח שביצעו לוחמי אלכסנדרוני ב-1948; "המצלמה של דוקטור מוריס" של איתמר אלקלעי ומיטל צביאלי, שנערך על בסיס מאות שעות של תיעוד "שמעירות מחדש אגדה מרירה-מתוקה"; "משפט הבנקאים" של אליאב לילטי על חבורת אזרחים בהנהגת עורך הדין ברק כהן שיצאה למאבק במערכת הבנקאית; "מיני די וי" של שאולי מלמד, שבו סיפורי התבגרותם של ארבעה צעירים להט"בים מובאים באמצעות צפייה בקלטות וידיאו משנות ילדותם; "H2: מעבדת שליטה" של עידית אברהמי ונועם שיזף, על השלכות הסכסוך הישראלי-פלסטיני ברחוב אחד בחברון; "סוד מוחלט בהחלט" של אבי וייסבלאי על דמותו החידתית של יגאל מוסינזון; "שבע השעות של אבשלום" של דוד אופק ועמית עזז על האמן הישראלי המצליח; ו"לוס אנג'לס דרום - מחזמר תיעודי" שיצרו גולן רייז ושרון יעיש. הסרט הזוכה בקטגוריה יקבל את פרס פרנק לואי בסך 70 אלף שקל ומענק כספי נוסף לקידומו במרוץ לאוסקר. 

מתוך "אייכמן - ההקלטות האבודות" (צילום: יד ושם)
מתוך "אייכמן - ההקלטות האבודות". סרט הפתיחה | צילום: יד ושם

במסגרת פנורמה שבה יוקרנו מיטב הסרטים החדשים והמרגשים מהארץ ומהעולם, ישתתפו "סבתא" של חנן יחיאלי, שבו דיאלוג בין סבתא לנכד שהחל לתעד אותה בנערותו; "ארי והזרע הקדוש" שך עדי רבינוביץ ויאיר צימרמן על פרופסור למתמטיקה שהפך לתורם זרע סדרתי שנולדו לו מאה ילדים; וכן "במעגל סגור" של טל ענבר, על פיגוע שאירע ביוני 2016 במתחם שרונה בתל אביב וההשלכות שלו. במסגרת סרטי אמנות ותרבות יוצגו "רבקה מיכאלי: מה קורה לי בזמן האחרון?" של תמר טל ענתי (יוצרת "ענת גוב, על החיים ועל המוות", שהשתתף בשנה שעברה) ו"העיר האחרת" של ליבי קסל, על עלייתה ונפילתה של קבוצת אמנים בעיר התחתית בחיפה.  

מלבד הפרס הגדול לסרט הישראלי התיעודי הטוב ביותר, יוענקו גם פרס ראש העיר לסרט ביכורים, פרס חבר השופטים, פרס יוסי קאופמן לבימוי, פרס העריכה, פרס הצילום ופרס התחקיר. כמו כן, יוצגו בפסטיבל הסרטים הראשונים שנוצרו בפרויקט "אקו דוקו" לסרטים תיעודיים העוסקים במשבר האקלים. הפרויקט הוא שיתוף פעולה בין בית הספר לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב, מרכז השל לקיימות ופסטיבל דוקאביב.

מתוך "המצלמה של דוקטור מוריס" (צילום: רג'ינלד מוריס)
מתוך "המצלמה של דוקטור מוריס" | צילום: רג'ינלד מוריס