יהונתן ריינר

לאחר 13 שנים בלונדון, יהונתן ריינר מציג בגלריה פריסקופ את Colonial Beauty, תערוכת יחיד ראשונה בישראל, הכוללת הדפסי משי מקוריים ועשירים בפרטים שעוסקים בפולחן היופי הנשי, זוגיות וילדוּת. ב״מאש-אפ״ של צבעי פנים, אביזרי שיער, פרחים, פאטרנים ולבוש הודי, יפני ואפריקאי, הוא מקיים דיאלוג בין תפישת היופי המערבית עם הצבעוניות והעושר של הטקסים ופולחני הדת האפריקאיים, האסייתיים וכן הלאה. ד״ר ריינר, נוירולוג מתמחה בבית החולים בילינסון, חי ב-13 השנים האחרונות בלונדון וחזר לאחרונה להתגורר בישראל.

 

1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלך?

כדי לשטוף את העיניים בצבעים, במרקמים ובדוגמאות, וכדי להכיר את תחום הדפסי המשי שמשלב מסורת ארוכת שנים של עבודת יד, אבל שממשיך להפתיע עם אין ספור אפשרויות; ואולי בשביל לצאת משם עם עבודת אמנות מקורית.

2. את מי/מה היית רוצה לאייר?

את טום ווייטס ורוזי דה פלמה, מכיוון שלשניהם יש איזון מושלם בין יופי וגרוטסקה, ואת המח ומערכת העצבים, מכיוון שזו מערכת מורכבת ומסועפת של קשרים שיוצרים פאטרן מסודר וכאוטי כאחד.

3. מי המאייר/ת שאתה הכי אוהב?

 דייויד שריגלי (David Shrigley), כי הוא תמיד מעלה אצלי חיוך במשיכת עט אחת.

4. על איזו תערוכה בשבוע האיור אתה ממליץ?

תערוכת היחיד של אסף בן ארוש, סנדלים באורגון, שתתקיים במנשר, מכיוון שאני אוהב את הגוונים שאיתם הוא עובד ואת הסביבות שאותן הוא יוצר.

5. מה תאחל לנו לשנה החדשה?

הזדמנויות להתחפש, לברוח, לצבוע ולהיצבע. 

ליאורה גרוסמן

בבית הבראה לצעצועים בנמל יפו מציגים ארבעה מאיירים את התערוכה בובה עם סדק, העוסקת במתח בין הדימוי המושלם והאידיאלי של הילדות, לבין האופן שבו היא נחווית בפועל. האמנים המשתתפים, כל אחד בדרכו, חוו כשלים, קשיים ואתגרים כילדים בנושאים כמו בדידות, חריגות, קשיים פיזיים ועוד, ומבקשים לייצר דיאלוג עם ילדות זו, להתמודד ואולי לתקן. אוצרת התערוכה, ליאורה גרוסמן, שאיירה למעלה מ-230 ספרי ילדים, אצרה בשנה שעברה את התערוכה ״אני מכאן״, שעסקה בייצוג חזותי של מקומיות בספרי ילדים ופעוטות מתש"ח ועד היום. 

1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלכם?

האמנים שמשתתפים בתערוכה עוסקים בנושא מרתק - ילדות, על המיתוסים שלה, הדימוי שלה והאמת שמאחוריה - וכל אחד מהם בחר לתקוף את הנושא באופן אחר. בנוסף, התערוכה נערכת במקום ממש מדליק - בית ההבראה לצעצועים - מעין מוזיאון קטן לאוסף צעצועים ענק, שצבר הבעלים, בני ירוחם. והאוסף הזה כשלעצמו הוא משתתף נוסף בתערוכה שלנו.

2. את מי/מה היית רוצה לאייר?

בא לי נורא לעשות pillow book (מושג יפני מהמאות ה-18-19, שמתייחס לספר מאוייר ארוטי). יכול להיות שעם טקסט שלי ויכול להיות שעם טקסט של מישהו אחר: אם למישהו בא לשלוח לי טקסט - קדימה.

3. מי המאייר/ת שאת הכי אוהבת?

אני אוהבת בדיוק שלושה מאיירים (או לפחות אוהבת מספיק כדי להכנס לדף שלהם פעם בשבוע): הראשון הוא ליין סמית (Lane Smith), שלא פוחד להכניס אפילה ורוע לתוך איורי ספרי הילדים (והפעוטות) שלו. חוץ מזה, הטכניקות שלו מעוררות קנאה, והוא מאד אוהב להתנסות. השני הוא ברייאן סלזניק (Brian Sleznick), שכתב את ״התגלית של הוגו קברה״ שהפך לסרט של סקורסיזה. אני אוהבת מאד את המורכבות של הקומפוזיציות שלו וקשה שלא להעריך את הכשרון הטכני שלו, ואת האופן שבו הוא מפלרטט עם העבר ועם ההווה מבחינה סגנונית. והשלישי הוא ג׳יימס ג׳ין (James Jean) שאני מוצאת שהיצירה שלו היא פנטזיה פרועה, מפחידה, משעשעת וסופר מודרנית. רוחב הדמיון שלו, ורוחב היצירה שלו הם בלתי נתפסים. הוא האמן שבו אני מקנאת באמת ובתמים - ולא בהצלחה שלו (אם כי, כמובן, הלוואי עלי), אלא ביכולת שלו להרחיב את היריעה ולהפתיע בוויז׳ואלים מהממים באמת.

4. על איזה אירוע בשבוע האיור את ממליצה?

אני חושבת שהאיור של הקיר בבית אריאלה, שמציג את הפרק הראשון מתוך הרומן הגרפי של אמיר פולק,  סיפורה העצוב של יה-יה, הוא משהו שאני אלך לראות. וגם את החיים עצמם של לירון כהן וקרן כץ בבית האמנים. כץ היא פשוט מאיירת אדירה ועוד בצבעי עפרון... :-)

5. מה תאחלי לנו לשנה החדשה?

הקמת מוזיאון לאיור. 

עדי אלקין

עדי יוכליס

דייב יעקב

אורור וין

אחת ההפתעות הנעימות והפחות מוכרות כאן, שזכו לחשיפה בזכות שבוע האיור, היא תערוכת עבודותיה של אורור וין, המוצגת בספריית המכון הצרפתי. וין, מעצבת גרפית ומאיירת, הגיעה לארץ מצרפת לפני שמונה שנים. עד היום עיקר עבודתה הוא עם לקוחות צרפתיים והקשר המקצועי שלה לסצינה המקומית נרקם דווקא דרך האיור. סדרת האיורים שמוצגת בתערוכה "smile" היא תוצאה של מספר שנים של חיפוש גרפי ואמנותי, והיא מציגה דו-שיח פיוטי, רך והומוריסטי בין החי לצומח.

1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלכם?

כדאי לבקר את התערוכה שלי במכון הצרפתי, כי התערוכה עשויה לשנות את מצב רוחך במקרה ואתה חווה יום רע, ובכל מקרה היא תעלה חיוך על פניך.

2. את מי/מה היית רוצה לאייר?

הייתי רוצה לצייר את פניי לפני שנולדתי כיוון שזה דורש סוג של השראה.              

3. מי המאייר/ת שאת הכי אוהבת?

בשבילי המאייר מעורר ההשראה ביותר הוא ללא ספק טומי אונגרר (Tomi Ungerer). בכשרונו הוא מדבר בהומור ופואטיות לילדים כמו גם למבוגרים, והוא עושה את זה כבר 80 שנה.

4. על איזה אירוע בשבוע האיור את ממליצה?

אני ממליצה לבקר בתערוכה של אורבאן סקצ'רס בלאביט 9 – בהבימה, כי זה יעורר אתכם להוציא את העפרונות והמברשות שלכם, ולהצטרף לקבוצה של אורבאן סקצ'רס שיראל, שנפגשת פעם בחודש, כל פעם במקום אחר בעיר, שם תכירו אנשים נלהבים ונפלאים.

5. מה תאחלי לנו לשנה החדשה?

מאחלת לכם לצייר כל יום, אפילו אם זה רק רישום קטן בזמן ארוחת הבוקר שלכם.

 

שבוע האיור ייערך בין התאריכים 12-3 בספטמבר, במסגרת אירועי ״אוהבים אמנות. עושים איור״ של המחלקה לאמנויות בעיריית תל-אביב - יפו ובחסות חברת  Wix

לפרטים מלאים כנסו לאתר שבוע האיור: http://www.illustrationweek.co.il
 
לכל כתבות שבוע האיור ב- mako תרבות
 
עיצוב לוגו "שבוע האיור": אלון בריאר