mako
פרסומת

פרסום ראשון: הסרט הגנוז של משה איבגי

השחקן משה איבגי, שמרצה בימים אלה עונש מאסר בכלא "חרמון", ביקש לערוך לאסירי הכלא הקרנת בכורה של סרט חדש שלו, שטרם הוקרן בקולנוע, וסורב - כך נודע ל-mako. בהפקת הסרט היה מעורב אחד המפיקים הגדולים בישראל, ונכון לשלב זה לא ברור אם הסרט יראה אור. במקביל, איבגי צפוי לצאת בחודש הבא לחופשה ראשונה

שמעון איפרגן​
פורסם:
משה איבגי נכנס לכלא
"הוא אהוב פה". משה איבגי בכניסה לכלא, ספטמבר 2021 | צילום: דויד כהן, פלאש 90
הקישור הועתק

השחקן משה איבגי, המרצה עונש של 11 חודשי מאסר בפועל בכלא "חרמון" לאחר שהורשע בביצוע מעשים מגונים בנשים, ביקש לערוך הקרנת בכורה בפני האסירים של סרט בכיכובו - אבל נתקל בסירוב של בכירי הכלא. מדובר בסרט שאיבגי שיחק בו וסייע בהפקתו לפני פרוץ הפרשה שבגינה נשלח לכלא.

איבגי, העובד במשתלה בכלא, הציע לבדוק את האפשרות לערוך לאסירים הקרנת בכורה לסרטו במסגרת ערבי תרבות שנערכים בבית הסוהר. הוא שוחח על כך עם קצינים בכירים בכלא, שהבטיחו לבדוק את העניין, אך ל-mako נודע כי הנהלת הכלא החליטה שלא להיענות לבקשתו של איבגי להקרין את הסרט.

הסרט עוסק בסיפורה של מזוודה מסתורית, שאיש לא יודע מה היא מכילה, כשכל אחד מהשחקנים נאלץ להתמודד עם שלל סיטואציות מוזרות והשערות מה עליו לעשות אותה. בנוסף, מפיק גדול השקיע מעל מיליון שקלים בסרט, אך נכון לעכשיו לא ברור מתי הוא יוקרן - אם בכלל.

"הכוונה של איבגי הייתה טובה, רק שמעבר לזה היו גם בעיות של זכויות יוצרים לגבי הקרנת הבכורה. הוא היה מאוכזב קצת, אבל קיבל את זה בהבנה גמורה", מספר אחד האסירים באגף של איבגי בכלא, "אני מעריך שאיבגי ייצא מפה עם ספר ותסריט לסרט על שחקן שישב בכלא. הוא אהוב פה, וזה הדיבור". 

בנוסף, ל-mako נודע כי איבגי, המיוצג על ידי עורכי הדין מיכאל כרמל וחן מאירי, אמור בחודש הבא לצאת לחופשה ראשונה של 24 שעות. בינואר 2022 הוא צפוי להגיש בקשה לשחרור מוקדם מהכלא. לאחר ניכוי שליש, ועם ההערכה שיקבל גם שחרור מנהלי, הוא עשוי להשתחרר מהכלא כבר במאי 2022.

בשב"ס אישרו שאיבגי פנה אליהם בנושא, וקיבל תשובה שלילית.

עורכי דינו של איבגי בחרו שלא להגיב.