mako
פרסומת

ללא סיכת החטופים: גל גדות הגישה פרס בגלובוס הזהב

השחקנית הישראלית הכי מצליחה בהוליווד הגישה בטקס הנוצץ את הפרס בקטגוריית השחקן הטוב ביותר לאדריאן ברודי, על "הברוטליסט". גדות, שעבורה זו הפעם הרביעית במעמד המכובד, לא הזכירה את החטופים או את המלחמה - אם כי שעות לפני כן היא פרסמה בחשבון האינסטגרם שלה פוסט על התצפיתנית החטופה לירי אלבג, וקראה להחזיר את כולם במהרה

מיכל דאבי
פורסם:
גל גדות, גלובוס הזהב 2025
גל גדות | צילום: Matt Winkelmeyer/WireImage, getty images
הקישור הועתק

גל גדות, השחקנית הישראלית הכי מצליחה בהוליווד, הגישה הלילה (בין ראשון לשני) את פרס השחקן הטוב ביותר בסרט דרמה לאדריאן ברודי ("הברוטליסט"), בטקס פרסי גלובוס הזהב ה-82. הטקס, ששודר בישראל ב-yes, התקיים במלון הילטון בבוורלי הילס, ועבור גדות זו הפעם הרביעית שבה היא מגישה פרס באירוע הנוצץ - כשהפעם האחרונה נרשמה בשנת 2021.

היו שציפו אולי שגדות תגיע לטקס עם סיכת החטופים, אך היא לא עשתה כן. ואולם, כמה שעות לפני הטקס, היא פרסמה בחשבון האינסטגרם שלה פוסט בעברית ובאנגלית, שבו התייחסה לתצפיתנית החטופה לירי אלבג, שאות חיים ממנה פורסם במוצאי שבת, וכתבה: "ברמה האישית, בעוד שאני מתכוננת לערב חגיגי ומרגש, ליבי כבד והנשמה שלי מתייסרת על כך שהחטופים עדיין שם. כל יום שעובר בלי הסכם, מסכן את חייהם. אני לא יכולה שלא לחשוב על המשפחות שמחכות להם, שסופרות את השעות, הדקות, התקוות. הם חייבים לשוב הביתה. לכולנו מגיע לראות אותם חוזרים, חיים. "Bring them home now". 

גל גדות ואדריאן ברודי, גלובוס הזהב 2025
גדות לצד הזוכה אדריאן ברודי | צילום: Rich Polk/GG2025/Penske Media via Getty Images

גל גדות בטקס פרסי גלובוס הזהב 2025
גלובוס הזהב 2025 | צילום: Taylor Hill/FilmMagic, getty images

כאמור, אין זו הפעם הראשונה שבה גדות מגישה פרס בטקס היוקרתי: הפעם הראשונה הייתה בשנת 2017, אז היא הגישה את פרס הסרט הזר הטוב ביותר לצד השחקן כריס המסוורת'; בשנה שלאחר מכן היא עלתה יחד עם דווין (דה רוק) ג'ונסון להגשת הפרס לשחקנית הראשית במיני סדרה; וב-2021, עם קידום "וונדר וומן", היא כבר הגישה לבדה - שוב את הפרס לסרט הזר הטוב ביותר.

פרסומת

בשבוע שעבר חשפה גדות בפוסט באינסטגרם כי בתחילת השנה, כשהיא הייתה בהיריון מתקדם עם בתה הרביעית, אורי, גילו לה קריש דם מסיבי במוח שגרם לה לכאבי ראש מייסרים ובעקבותיו היא עברה ניתוח חירום. "בפברואר, במהלך החודש השמיני להריוני, אבחנו לי קריש דם מסיבי במוח. במשך שבועות סבלתי מכאבי ראש מייסרים שהגבילו אותי למיטה, עד שלבסוף עברתי בדיקת MRI שחשפה את האמת המפחידה", כתבה השחקנית. "ברגע אחד, משפחתי ואני גילינו עד כמה החיים יכולים להיות שבירים. זו הייתה תזכורת לכמה מהר הכל יכול להשתנות, ובאמצע שנה קשה, כל מה שרציתי היה להחזיק מעמד ולחיות".