mako
פרסומת

אירופה בעניין: הסרט "שחיטה שחורה" התקבל לפסטיבל טאלין

"שחיטה שחורה", סרט הביכורים של גיגי בטיטו, התקבל לפסטיבל הקולנוע האסטוני שייערך בחודש הבא. הסרט עוסק בפרשת השמדת הדם של יוצאי אתיופיה - ומככבים בו הראפר טדי נגוסה, כוכב "ארץ נהדרת" מריאנו אידלמן והשחקנים זוכי פרס אופיר ליה אללוף ונוה צור

גיל משעלי
פורסם:
"שחיטה שחורה"
נוה צור ומריאנו אידלמן ב"שחיטה שחורה" | צילום: תמר עלמה
הקישור הועתק

הישג ישראלי נוסף מעבר לים: "שחיטה שחורה", סרט הביכורים של במאי הקליפים גיגי בטיטו, התקבל לפסטיבל טאלין - כך הודיעו הבוקר (ד') מארגני אירוע הקולנוע האסטוני, שנחשב לאחד הבולטים באירופה. סרטו של בטיטו יתחרה באחת ממסגרותיו המשניות של הפסטיבל, המיועדת לסרטי ביכורים מרחבי העולם, במהלך החודש הבא.

"שחיטה שחורה" הוא מותחן המתרחש בישראל של 1996, על רקע פרשת השמדת הדם של יוצאי אתיופיה. את התפקיד הראשי בסרט מאייש הראפר טדי נגוסה, שזהו תפקיד המשחק הראשון שלו - ולצדו בקאסט גם השחקנים זוכי פרס אופיר ליה אללוף ונוה צור, וכן כוכב "ארץ נהדרת" מריאנו אידלמן בתפקיד קולנועי דרמטי ראשון. נגוסה מגלם בסרט את היילו, צעיר אתיופי הנשלח לבצע שחיטה פולחנית ומתגלגל למסע טעון של זהות, אמונה ושייכות. את התסריט ל"שחיטה שחורה" כתב בטיטו לצד רועי בן ארצי וגילי יאלו.