הילה הרוש מככבת בסרט שנאסר להפצה: "כועסים עליי שגילמתי מוסלמית"
אנחנו זוכרים אותה בעיקר בתור אביגיל מ"זגורי אימפריה", אבל עכשיו הילה הרוש גם משתתפת ב-Citizen Vigilante - סרט עצמאי דל תקציב שמעורר סערה, ואף נפסל להפצה בגרמניה ובבריטניה. בשיחה עם mako היא סיפרה איך התגלגלה לסט, מה אמר לה הכוכב המקונסל ארמי האמר על ישראל - ולמה היא ממש לא חוששת מהתגובות הרעות?

אחרי שנים שבהן קונסל מהוליווד בעקבות שורת טענות על התנהגות מינית פוגענית ופרשת הודעות בעלות תוכן קניבליסטי, ארמי האמר מנסה לחזור למסך עם הסרט העצמאי Citizen Vigilante. אלא שהפרויקט הזה, מאחוריו עומד הבמאי הגרמני השנוי-במחלוקת בעצמו, אווה בול - כנראה לא ממש יעזור לו לחזור לפרונט, שכן הוא מעורר סערה בעצמו ואף נאסר לצפייה בגרמניה.
בסרט מגלם האמר את סנדרס, קצין אמריקאי לשעבר שעובר לאירופה והופך ל-Citizen Vigilante - לוחם צדק שפועל נגד מי שהצליחו לחמוק ממערכת המשפט. התוכן האנטי-מהגרי מלווה בסצנות גרפיות ואלימות - כשסנדרס מתעד את מסעות הנקמה שלו וההוצאות להורג, ומעלה את הכל ברשת.
המועצה לביקורת סרטים בגרמניה (FSK) החליטה שלא להעניק ל-Citizen Vigilante סיווג גיל, לאחר שקבעה כי הוא מציג רמות גבוהות של אלימות, משלב התבטאויות חריפות כלפי מהגרים ואף מעודד את לקיחת החוק לידיים. כתוצאה מכך, נמנעה הפצתו הרחבה של הסרט בבתי קולנוע מרכזיים במדינה.
אחת המשתתפות בסרט היא השחקנית הישראלית הילה הרוש, הזכורה כאביגיל מ"זגורי אימפריה". בשיחה עם mako היא סיפרה כיצד התגלגלה לשחק בפרויקט העצמאי. "כל נושא ההגירה והפליטים יושב בלבו של הבמאי", מסבירה הרוש, "אז הוא החליט לצעוק את הצעקה שלו, ובשביל זה לקח את ארמי האמר - הוא רצה כוכב שיעורר עניין סביב הסרט, וארמי היה צריך את העבודה, ככה שזה הסתדר לשניהם".
איך בכלל הגיעו אלייך?
"התגלגלתי לעשות את האודישן ממש במקרה. הם חיפשו שחקנית עם מראה ים-תיכוני שנראית נערה, והגיעו אליי מאיזה אתר שנרשמתי אליו בכלל עוד בזמן הקורונה. הכי מוזר שתשמע. הבמאי עצמו דיבר איתי והוא רצה שאני אעשה אודישן".
אז היא צילמה אודישן, שלחה לו בוואצפ ומפה לשם מצאה את עצמה בזגרב שבקרואטיה לשבוע של צילומים. "היה ממש מגניב, זו הייתה חוויה מטורפת. גם ארמי שיחק בצורה מקצועית ודיבר בגובה העיניים, לא הרגישו שהוא כוכב הוליוודי".

הוא ידע שאת מישראל?
"כן. מי ששיחק גם את אבא שלי הוא שחקן ממוצא מצרי שהיגר לקרואטיה, ומי ששיחקה את אמא שלי הייתה מלבנון שהיגרה לשוויץ, אז שניהם מוסלמים ונורא חששתי איך הם יקבלו אותי ואיך הם ידברו איתי. בכל זאת, הייתי שם לבד לגמרי על סט בין-לאומי, לא היה שם אף אחד ישראלי או דובר עברית. דיברו שם בקרואטית, באנגלית ובגרמנית, אז הרגשתי מאוד בחוץ".
אבל התייחסו אלייך יפה.
"כן. בהתחלה פחדתי להגיד שאני מישראל, בכל זאת אנחנו בזמן מלחמה, פברואר 2025, יש הפגנות בכל אירופה נגיד ישראל. זה היה מאוד מלחיץ. מתישהו הבנתי שאני מי שאני ואני לא צריכה להתבייש אז סיפרתי, והאמת שהם קיבלו את הז ממש בטוב - התעניינו מה קורה בארץ ושאלו אם המשפחה שלי בסדר. גם אחרי הצילומים, כשהיו מתקפות על ישראל, הם שלחו לי באינסטגרם הודעות ושאלו אם אני בסדר. הם היו ממש נחמדים".
וארמי?
"ארמי אמר פחות. הוא גם שאל והתעניין, פעם אחת שאל אם הכל בסדר, הוא גם לא ידע בדיוק איך הדברים פה קורים. הוא שאל אם אנחנו כל הזמן במקליטים, אז הסברתי לו שאנחנו שם רק כשיש אזעקות ולא לא יושבים שם 24/7 ".
ארמי האמר היה אחד מהכוכבים הגדולים בהוליווד וטיפח קריירה קולנועית מרשימה עם השתתפותו בכמה סרטים מדוברים; אלא שבשנת 2021 הגיעה הקריסה, כשמספר נשים האשימו אותו באונס, התעללות, וחלקן חשפו כי הוא שלח להן הודעות בוטות עם תיאורים קניבליים. האמר פוטר מהסוכניות שייצגו אותו ומשורת הפקות אליהן לוהק, אשפז את עצמו במוסד גמילה לטיפול בהתמכרותו לאלכוהול, סמים וסקס וירד למחתרת. עם התפקיד ב-Citizen Vigilante, נראה שהוא מנסה לשוב לבמה.

מי שנחלץ לעזרת הסרט לאחר שנפסל הוא אילון מאסק, שהעלה אותו לצפייה ב-X למשך 48 שעות. "הם (בגרמניה ובבריטניה) מפחדים שזה ירים את הראש עליהם ואנשים יקחו את החוק לידיים ויעשו את מה שארמי עושה שם", מסבירה הרוש את הסיבה לחסימה. "גם בבריטניה - היא מפוצצת במהגרים, ומפחדים שזה יקום עליהם ואנשים יקחו את החוק לידיים".
את חושבת שחסמו את הסרט בצדק?
"תראה, אני לא בעד לחסום אומנות. אומנות אמורה לעורר שיח, מחלוקת ולתת בעיטה בבטן הרכה. באומנות מדברים על נושאים שלא תמיד נעימים. בסוף, הסרט הזה משמיע קול, ומה גם שלא חסרים סרטים על אנסים ורוצחים ועל מה לא. אז אני לא אוהבת את ההתייפייפות הזאת. למה לחסום סרט בגלל סיבה כזו?".
וכיאה לשחקנית ישראלית שמשחקת בפרויקט מחוץ לגבולות הארץ - גם הרוש חוטפת תגובות נאצה. אבל היא לא מתרגשת: "זה נראה לי בוטים, משתמשים שלא יודעים מי הם. כותבים לי קללות ודברים מגעילים - הם לא מעניינים אותי. אגב, אנשים גם כועסים עליי כי שיחקתי נערה מוסלמית. אבל זאת העבודה שלי, כאילו - אז רק רוצח ישחק רוצח? רק אנס ישחק אנס?".
אבל זה כן צורם, לא היה לך קשה לקחת תפקיד כזה?
"אני לא מסכימה גם עם הדמות ועם הדברים שהיא אומרת בסרט, אבל זה תפקיד. אני שחקנית, למדתי שלוש שנים באופן מקצועי משחק כדי שיהיה לי את ארגז הכלים לשחק כל מה שעומד מולי. אני יכולה לשחק גם מישהי שאני לא מאמינה למה שיוצא לה מהפה, ולכן אני מוצאת בתוכי את ההצדקה לכך".
