mako
פרסומת

"שיא אורגזמי": סצנת הסקס הלסבית בפסטיבל קאן

ג'יליאן אנדרסון והאנה איינבינדר, כוכבות "חינוך מיני" ו"האקס", מככבות בסרט חדש שהוקרן בפסטיבל קאן - ומציג בין היתר סצנה אינטימית של שתי השחקניות, שביניהן פער של 27 שנה. "חיבור מושלם של בשר ונוזלים", הגדירו אותה בעולם

אלעד שלו, קאן
mako
פורסם:
ג'יליאן אנדרסון, האנה איינבינדר, "סקס נעורים ומוות
ג'יליאן אנדרסון והאנה איינבינדר ב"סקס נעורים ומוות במחנה מיאסמה" | צילום: Mubi
הקישור הועתק

פסטיבל קאן רק התחיל - וכבר מספק כותרות. אחד הסרטים הכי מדוברים בפסטיבל הקולנוע הבינלאומי בצרפת הוא Teenage Sex And Death At Camp Miasma ("סקס נעורים ומוות במחנה מיאסמה") של הבמאי.ת הא-בינארי.ת ג'יין שונבורן, שבו מככבות ג'יליאן אנדרסון ("תיקים באפלה", "חינוך מיני") והאנה איינבינדר ("האקס"). הסרט, שזכה לתשע דקות של מחיאות כפיים בבכורתו ופתח את תחרות "מבט מסוים", זוכה לביקורות מצוינות, וגם לתשומת לב ייחודית לסצנת סקס שמופיעה בו.

כמו בסרט הביכורים "ראיתי את הטלוויזיה זוהרת" שזכה להצלחה גדולה, גם ב"סקס נעורים ומוות במחנה מיאסמה" שונבורן עוסק.ת באנשים שמרגישים לא בנוח עם המיניות שלהם - תוך שימוש בנוסטלגיה לבי-מוביז, אווירה חלומית, מוזיקה מכשפת וקריצות מטא-הוליוודיות בסרט מבריק ומכשף שיכול להפוך לקאלט לאוהבי הז'אנר. איינבינדר, מהקולות הבולטים בהוליווד נגד ישראל, מגלמת את כריס: במאית איכות צעירה וחובבת סרטי סלאשרים שמגיעה למחנה קיץ מבודד שבו צילמו את פרנצ'ייז האימה "מחנה מיאסמה", כדי לבצע ריבוט פרוגרסיבי לסרט הטראשי, שבו הרוצח עטוי המסכה היה טרנסג'נדר שהוטבע על ידי ילדי המחנה וחזר מהמתים. היא פוגשת את בילי (אנדרסון), כוכבת הסרט הראשון בסדרה שמאז פרשה ממשחק וגרה במחנה, ומנסה לגייס אותה לסרט.

בסצנה שעשתה את הרעש הגדול ביותר בסרט, דמותה של איינבינדר בת ה-30 שוכבת חשופת חזה עם הדמות שמגלמת ג'יליאן אנדרסון בת ה-57, כאשר זו מנשקת את גופה מלמעלה למטה ומדריכה אותה כיצד להגיע לאורגזמה לראשונה בחייה. בכלי התקשורת בעולם התייחסו לסצנה כ"מטורפת וחרמנית שמגיעה לשיא אורגזמי" ו"חיבור מושלם של בשר ונוזלים" ותיארו את דמותה של אנדרסון כ"התגלמות הפנטזיה המינית".

שונבורן דיבר.ה על הסצנה והסביר.ה כי "נושא משמעותי של הסרט הוא ללמוד ליהנות מסקס", לצד הקושי בקיום יחסי מין טובים "כשהרגשתי שאני נמצא.ת בגוף הלא נכון". לפי שונבורן, "הסרט נולד מתוך אהבה לז'אנר האימה, אבל גם רצון להתמודד עם הדרך שבה הוא קישר בין מיניות לבין מפלצתיות", והמטרה הייתה להציג סקס שבו אתה לא "נענש" במוות כמו בסרטי אימה רבים - אלא מהווה חלק מתהליך שחרור מבושה ומציאת התשוקה והעצמיות שלך.

פרסומת