בשנת 2019 נפל דבר. השיא בן העשור של "אווטאר" - אפוס המדע-בדיוני של ג'יימס קמרון - נשבר. הסרט סיפר על הצטרפותו של חייל מארינס אמריקאי לשבט חייזרי בכוכב הלכת פנדורה, ועל המלחמה בין בני השבט לצבא האמריקאי, שמעוניין לכבוש את כוכב הלכת הזר. "אווטאר" הפך חודשים ספורים לאחר צאתו לסרט המצליח ביותר בכל הזמנים. זאת, כאמור, עד ש"הנוקמים: סוף המשחק" הגיע. "סוף המשחק" היה אחד האירועים הקולנועיים הגדולים של המאה; הוא סיכם יותר מעשור של היקום הקולנועי של מארוול, ושווק בתור הסרט הגדול של התקופה.

וכך היה: "סוף המשחק" הרוויח בסוף השבוע הראשון שלו יותר מ-357 מיליון דולרים בצפון אמריקה לבדה, ומעריצים מושבעים של המותג הקולנועי של מארוול חיכו במתח לרגע בו יוכרז ש"הנוקמים: סוף המשחק" יגיע לסכום אותו הרוויח "אווטאר" ויעקוף אותו ברשימת שוברי הקופות הגדולים ביותר אי פעם. הוא נהיה לשובר קופות היסטורי בזמני שיא, ולמעשה, תוך ימים ספורים מרגע יציאתו הכניס מיליארד דולר - סכום אליו "אווטאר" הגיע תוך שלושה שבועות באקרנים. לכן השאלה לא הייתה האם "הנוקמים" יעקוף את "אווטאר" ויזכה לתואר "הסרט המצליח ביותר אי פעם", אלא מתי זה יקרה, והתשובה הגיעה תוך שלושה חודשים. את הקרנותיו בבתי הקולנוע סיים "הנוקמים: סוף המשחק" עם הכנסות מפוארות של 2.798 מיליארד דולרים.

אבל לא לעולם חוסן, והודות להקרנה מחודשת של "אווטאר" בסין, נדמה שהתקופה בת השנתיים של "סוף המשחק" בתור הסרט המצליח ביותר אי פעם הולכת להסתיים. בסוף השבוע הקרוב יוצג "אווטאר" בבתי הקולנוע בסין, כולל בתי קולנוע המותאמים להקרנות תלת מימד ובתי קולנוע מבית איימקס. טרם הוכרז כמה זמן יימשכו ההקרנות הללו, אולם הפער שבין הסכום ש"אווטאר" הכניס לזה ש"סוף המשחק" הכניס עומד על 7.4 מיליון דולרים - סכום שסרטים יכולים להרוויח בקלות בסין, המדינה המאוכלסת בעולם, בה בתי הקולנוע וההקרנות הפומביות חזרו לשגרה כמעט לחלוטין. 

חשוב לציין שקהל צופי הקולנוע בסין הוא לא עניין של מה בכך. בניגוד לשאר העולם, בתי הקולנוע בסין נותרו פתוחים, מה שאומר ששוברי הקופות הגדולים ביותר של השנתיים האחרונות הם למעשה סרטים סיניים. מאז תחילת התפשטות מגפת הקורונה, בחרו חברות ההפצה ההוליוודיות באחת משתי אופציות: דחיית מועד ההפצה של שוברי קופות מיועדים, כמו "אין זמן למות", הסרט הבא בסדרת סרטי ג'יימס בונד, או הפצת סרטים בשרתי VOD במקביל להפצתם בבתי הקולנוע הפתוחים, כמו "וונדר וומן 2". לעומת זאת, בסין סרטים עדיין מכניסים מאות מיליוני דולרים בשעה שמעט מאוד צופים מחוצה לה שמעו עליהם: סרטים כמו "Hi, Mom" או "The Eight Hundred" לא מוכרים לרבים מאיתנו, אבל הם הכניסו מאות מיליוני דולרים בשעה שסרטים כמו "טנט" של כריסטופר נולאן היו לאכזבה קופתית לא קטנה.

כך או כך, יש טבלת שוברי קופות היסטורית שבה "הנוקמים: סוף המשחק" או "אווטאר" יצטרכו לעבוד קשה הרבה יותר כדי להגיע למקום הראשון - רשימת הסרטים המצליחים ביותר אי פעם, בהתאמה לאינפלציה. מחירי הכרטיסים היום לא זהים לאלה של 1939, למשל, ובחישוב המקובל ובהתאמה למחירי הכרטיסים של היום, הסרט המצליח ביותר אי פעם לא מספר על חייזרים כחולים או על גיבורי על שנלחמים בת'אנוס, אלא "חלף עם הרוח". בשקלול האינפלציה והתנודות במחירי הכרטיסים מאז צאתו, סיפור האהבה והגאולה המתרחש על רקע מלחמת האזרחים האמריקאית הכניס 3.7 מיליארד דולרים, מה שככל הנראה ישאיר אותו בראש טבלת שוברי הקופות לעוד זמן רב.