mako
פרסומת

ג'ון מלקוביץ' יופיע בישראל: "חש קרבה והזדהות רבה"

ג'ון מלקוביץ' יגיע באפריל 2027 להיכל התרבות בתל אביב עם המופע הסאטירי The Music Critic. "אני נרגש לחזור לישראל", מסר השחקן,"מקווה לפגוש אתכם אופטימיים". מלקוביץ', שכבר ביקר כאן פעמיים, מזוהה לאורך השנים עם תמיכה בישראל - כולל התנגדות לחרם התרבותי שמקדמים ארגוני ה-BDS

גיל משעלי
פורסם: | עודכן:
ג'ון מלקוביץ'
ג'ון מלקוביץ' | צילום: Arturo Holmes, Getty images
הקישור הועתק

השחקן ההוליוודי ג'ון מלקוביץ' יגיע לישראל באפריל הקרוב עם המופע הסאטירי The Music Critic ("מבקר המוזיקה"), שיוצג ב-13 בחודש בהיכל התרבות בתל אביב, בהפקת אלון יוריק הפקות. המופע, שמשלב בין תיאטרון, הומור ומוזיקה קלאסית, זכה להצלחה ברחבי העולם והוצג בין היתר בקונצרטהאוס בווינה ובתיאטרון הביקון בניו יורק.

מלקוביץ' (72) מוכר לקהל הישראלי והבין-לאומי בזכות שורה של סרטים מצליחים, בהם "מקום בלב", שעליו היה מועמד לאוסקר לשחקן המשנה הטוב ביותר, "דמעות של שתיקה", "יחסים מסוכנים" וכמובן "להיות ג'ון מלקוביץ'". לצד הקריירה הקולנועית שלו, מלקוביץ' מזוהה גם כשחקן פרו-ישראלי, ובעבר אף הוגדר בעיתונות הבריטית כמי ש"תומך בישראל באופן היסטורי". לאורך השנים הוא חתם על עצומות והצהרות תמיכה בישראל, בין היתר בנוגע לזכותה להגן על עצמה ולגינוי ארגוני טרור הפועלים נגדה, וכן הביע התנגדות לחרם התרבותי שמקדמים ארגוני ה-BDS.

"אני נרגש לחזור לישראל ואשמח מאוד לפגוש שוב את הקהל הישראלי החם, אליו אני חש קירבה והזדהות רבה", מסר מלקוביץ'. "מקווה לפגוש אתכם שמחים ואופטימיים! שולח לכם אהבה רבה".

עוד ביולי 2008 הגיע מלקוביץ' לישראל כאורח הכבוד של פסטיבל הקולנוע הבין-לאומי בירושלים, שם הוענק לו פרס מפעל חיים והוא קיים כיתת אומן בסינמטק. חמש שנים לאחר מכן, במאי 2013, הוא שב לישראל עם המופע "הקומדיה השטנית".

ג'ון מלקוביץ', The Music Critic
ג'ון מלקוביץ', The Music Critic | צילום: Julia Wesely, יחסי ציבור

The Music Critic מבוסס על קונספט של המוזיקאי והבדרן אלכסיי איגודסמן, שאסף ביקורות חריפות ומשעשעות שנכתבו לאורך השנים על יצירות קלאסיות. במופע, הביקורות הופכות לחלק מההתרחשות על הבמה, לצד ביצועים חיים של היצירות שעליהן נכתבו. המופע זכה להצלחה ברחבי העולם והוצג באירופה, בארצות הברית ובמדינות נוספות. המופע אף הוקלט והופץ כאלבום מוזיקלי רשמי.

פרסומת

לצד מלקוביץ', שמגלם את דמות "המבקר המרושע", משתתפים במופע גם היוצר אלכסיי איגודסמן ושותפו הוותיק, הפסנתרן היונג-קי ג'ו. על הבמה מופיעים גם נגנים קלאסיים, המבצעים לאורך המופע יצירות של מלחינים כמו באך, מוצרט, בטהובן, דביסי, פרוקופייב ופיאצולה.

אלון יוריק, מפיק המופע בישראל, מסר: "מרגש לראות את ההיענות הלבבית של מלקוביץ' להופעה בישראל. אני רואה באישור מפיקי המופע להגעתם לישראל כצעד בונה אמון נוסף בשאיפה לחזרה למופעים בין-לאומיים גדולים בישראל".