מה הקשר בין עמנואל קאנט ל"בייבי בוס"? טוב ששאלתם: שניהם אינדיבידואלים גאונים שתרמו רבות לעולם הפילוסופי. כן, מה ששמעתם. קומדיית האנימציה משנת 2017 הייתה לאחד מסרטי הילדים המצליחים של אותה שנה, אך לרוב לא מתייחסים אליה בתור אבן דרך קולנועית או פילוסופית - ונראה שזה עתיד להשתנות בקרוב.

שני דוקטורנטים מארה"ב, ג'יימי מקאפרי מאוניברסיטת קנטאקי וטור לבנדר מאוניברסיטת פורדהאם, צפו בסרט בכיכובו של אלק בולדווין וגילו בו מכרה זהב של מסרים עמוקים ועולם של פרשנויות. למעשה, השניים חושבים שזהו סרט עד כדי כך עמוק וחשוב, כי הם מארחים כנס שלם המוקדש לפירוק המסרים בסרט, וביניהם כי בעלות על כלבים מאיימת על התא המשפחתי.

הכנס, שעתיד להתקיים באופן וירטואלי בחודש ינואר הקרוב, פתוח לכל מי שירצה להשתתף בו. "הסימפוזיון השנתי הראשון של בוס בייבי מבקש להכניס קולות פילוסופיים ובין-תחומיים לדיאלוג על הסרט האניגמטי משנת 2017 'בייבי בוס'", נכתב אודותיו באתר אירועי הפילוסופיה PhilEvents. "הכנס הזה, הראשון מסוגו, מייצג ניסיון קפדני לענות על השאלה: 'למה אנחנו כל כך מוקסמים מהסרט הזה?'. אנו נענים לאתגר הפרשני הבלתי סביר שמציב 'בייבי בוס' בקפדנות האקדמית והדיוק הצפוי מכנס, ומברכים קולות מכל הרקע האקדמי".

"אני מאוד אוהב סיוטים פרשניים ואני חושב ש'בייבי בוס' נמצא בקונפליקט עם עצמו", סיפר מקאפרי על הכנס שהקים. "המסרים שלו, הדרך שבה הוא מנסה להעביר רעיונות, אתה כמעט לא יכול להבחין מאיזה פוזיציה הוא מגיע. כל הבחירות האומנותיות הן בניגוד אחת לשנייה, ובתור צופה אתה כזה 'אני לא יודע מה אני אמור להרגיש ולכן אני חייב לנתח'".

"זו לא יצירת מופת, אבל הוא מכיל כל כך הרבה דברים מוזרים שראויים לניתוח. בהחלט יש איזשהו ניתוח מרקסיסטי קלאסי שאפשר לראות בו כשמסתכלים על כל התהליך במפעל התינוקות שקשור לילודה בצורה מאוד ישירה. זה מוזר ממש", הוסיף לבנדר. "ואז התאגיד הנגדי של הגורים שרוצה לכאורה למגר את הצורך להתרבות. יש בהחלט ניתוח פמיניסטי שאפשר לראות דרכו את הסרט. זה רק ממשיך, מאיזה כיוון שלא תרצה לגשת לזה".