ינון מגל ובן כספית הפסיקו לשדר יחד: "הוא יודע שהוא עבד"
בשבוע שעבר הודיעו צמד המגישים ב-103FM כי יפסיקו לשדר יחד אחרי הבחירות, על רקע העימותים החוזרים ביניהם. אלא שפיצוץ נוסף שהתרחש אתמול הוביל להקדמת הפרידה, וכספית החליט שלא להגיע לשידור הבוקר. "ינון מנע ממני לדבר אחרי שאמרתי שהוא עבד של נתניהו", הסביר כספית. את מקומו תפס רון קופמן

בשבוע שעבר הודיעו ינון מגל ובן כספית כי לאחר שנים של הגשה משותפת ב-103FM, הם צפויים להפסיק לשדר יחד, על רקע המחלוקות הפוליטיות ביניהם והעימותים החוזרים בשידור. השניים סיכמו כי ימשיכו להגיש את התוכנית יחד עד הבחירות, אך נראה שהפרידה הגיעה מוקדם מהמתוכנן: חילופי דברים חריפים בין השניים אתמול הובילו לכך שכספית לא הגיע לשידור הבוקר (ד'), ואת מקומו תפס רון קופמן.
בפוסט שפרסם בחשבון הפייסבוק שלו, הסביר כספית מה הוביל להחלטתו והאשים את מגל כי אינו מוכן לאפשר לו להתבטא בחופשיות בשידור: "הפסקתי לשדר את התוכנית עם ינון מגל מסיבה פשוטה: הוא לא מוכן שאני אגיד שהוא עבד של נתניהו. ואם אני בכל זאת אגיד את זה, אני לא אוכל לדבר או לשדר", כתב. "אתמול הוא מנע ממני לדבר אחרי שאמרתי שהוא עבד של נתניהו. הוא הודיע שהוא 'מתרה בי', ואחר-כך פשוט לא אפשר לי להמשיך לדבר.
"הוא כנראה אדם רגיש. אבל הוא לא טיפש. הוא יודע שהוא עבד. הוא ממשיך להגן על יונתן אוריך גם עכשיו. לפני שנה הוא הודיע שאם תעבור חצי שנה וחמאס יהיה בעזה עם נשק 'בסבבה שלו', נתניהו לא יכול להישאר בתפקידו. מה זה, אם לא עבדות נרצעת?".
בהמשך הפוסט התייחס כספית לשורת התבטאויות שנויות במחלוקת של מגל מהתקופה האחרונה, בהן כינוי משפחות שכולות ומשפחות חטופים "אנשים שפלים, האנשים המתועבים ביותר במדינה", וכן הכינוי "קוף מרוקאי" שהפנה בשבוע שעבר ליו"ר מפלגת ישר! גדי איזנקוט. כספית הזכיר גם את הכינויים שהטיח בו מגל לאורך השנים ואת הכינוי "בבונים" שהצמיד למצביעי יש עתיד. "האיש שקורא לי בשמות שונים ומשונים כבר שבע וחצי שנים, שמוציא את דבריי מהקשרם באופן שיטתי, לא מסוגל לשמוע את האמת הפשוטה על עצמו. שהוא עבד", כתב.
"אני מוכן לשמוע הכל ולספוג הכל. אמרתי לו פעמים רבות שהוא יכול לקרוא לי באיזה שם שהוא רוצה ולהגיד עלי מה שהוא רוצה. מבחינתי, אלה ציונים לשבח. אבל הוא לא יכול. נבצר ממנו. רגישות שכזו. לכן אני לא משדר הבוקר ברדיו 103. חשבתי שחשוב שתדעו את זה".
כבר בשבוע שעבר, כאמור, לקראת סיום השידור, רמז מגל כי הוא וכספית לא ימשיכו להגיש יחד את התוכנית. "נראה לי שמיצינו, לא? השילוב שלך ושלי. כמה שנים אנחנו יחד? שבע? מיצינו את העניין", אמר מגל, והוסיף כי השניים ימשיכו לשדר עד הבחירות, ולאחריהן יחליטו אם להמשיך בשותפות. "אני כבר לא מרגיש שאני יכול לשדר עם בן אדם כמוך", הבהיר. כספית השיב: "מצחיק, כי זה בדיוק מה שסיכמתי לפני כמה חודשים עם המנכ"ל".
בעימות ביניהם אתמול, תקף כספית את מגל על המשך הגנתו על יונתן אוריך, חרף החשדות נגדו בפרשת קטארגייט. "אני מת לשים שקופית 'עבד' עליך. איך אתה מגן על אוריך? איך?", הטיח בו כספית. "אם תקרא לי עבד, אתה עכשיו לא תדבר, כי אתה מדבר לא יפה וזה לא מקובל עליי", השיב מגל, שמאותו רגע מנע מכספית להמשיך לדבר. "נגמרה התוכנית, תודה רבה. אתה תדבר אליי בכבוד", אמר. "אני אקרא לו עבד כמה שאני רוצה", התעקש כספית, שסיכם: "אנחנו חוזים בקריסתו של ינון מגל".
