mako
פרסומת

רוני קובן ו"יוסי וג'אגר": רפרטואר הבימה ל-2026

התיאטרון הלאומי חשף את ההצגות שיעלו בעונה הקרובה והבאה: העיתונאי רוני קובן מביא לבמה לראשונה את סיפורו האישי המטלטל בהצגה "חובות", טליה ברטפלד חוברת לנועם קלינשטיין ולנטע רוט במחזמר חדש העוסק ברצח, והסרט הישראלי המצליח מ-2002 זוכה לעיבוד בימתי

גיל משעלי
פורסם:
רוני קובן, "פגישה"
רוני קובן, "פגישה" | צילום: כאן 11
הקישור הועתק

התיאטרון הלאומי הבימה הציג היום (א') את רפרטואר עונת 2027-2026, שיכלול שורת הצגות חדשות שיעלו במהלך השנה הקרובה והבאה. בין השמות הבולטים: "חובות" - דרמה מאת ובכיכובו של העיתונאי והמגיש רוני קובן; "חצ'קונים" מאת ובכיכובן של טליה ברטפלד, נועם קלינשטיין ונטע רוט; ועיבוד בימתי לסרט הישראלי המצליח "יוסי וג'אגר".

במרכז "חובות", משפחה ישראלית שנקלעת לחובות, אב שמוביל את בני הבית למסלול מסוכן של הימורים - ובן מתבגר הנקרע בין נאמנות לאביו לבין הצורך להציל את עצמו. זו הפעם הראשונה שקובן, חתן פרס האקדמיה לטלוויזיה ולקולנוע, עולה לבמת התיאטרון עם יצירה אישית פרי עטו, המבוססת על סיפורו המשפחתי.

ב"חצ'קונים" - שלוש חברות הכי טובות עובדות במכון יופי כושל בחולון. הראשונה לכודה במערכת יחסים רעילה, השנייה מתמודדת עם לחצים משפחתיים קשים, ואילו השלישית לא מצליחה לאבד את הבתולים. העלילה מסתעפת כשהבנות מוצאות עצמן שותפות לרצח; "יוסי וג'אגר" מביא לבמה את הלהיט הקולנועי של איתן פוקס מ-2002, שבו כיכבו יהודה לוי ואוהד קנולר, לפי תסריט של אבנר ברנהיימר. במרכז העלילה, סיפור האהבה הסוער בין שני קצינים שנאלצים לשמור את אהבתם בסוד.

הבימה
הבימה | צילום: גיא יחיאלי, הבימה

עוד עיבודים בימתיים לספרים ולסרטי קולנוע שיעלו השנה: "הנערה מהדואר" ע"פ רב המכר של שטפן צוויג; "הביתה", דרמה היסטורית מסעירה המבוססת על ספרו של אסף ענברי; "שירה" - רומן מאת ש"י עגנון; וגם "לקרוא את לוליטה בטהרן" - עיבוד לרב-המכר מאת היוצרת האיראנית אזאר נאפיסי, שיעלה בבכורה עולמית בתיאטרון הלאומי, אחרי שכבר עובד בשנה שעברה לסרט בהשתתפותה של ריטה.

פרסומת

וגם: ג'וי ריגר, נורמן עיסא ותומר מחלוף יככבו ב"מעגל הגיר הקווקזי" של ברטולט ברכט, בתרגומו של אלי ביז'אווי; ביז'אווי תרגם גם את הקומדיה הקלאסית "יתוש בראש" של ז'ורז' פיידו], וגם את המחזמר "חנות קטנה ומטריפה" של הווארד אשמן; ההצגה "להתראות ותודה" בכיכובו של טוביה צפיר; "אוי אלוהים" של ענת גוב יעלה בהשתתפות יעל לבנטל ונורמן עיסא; וגם "סוחרי גומי" מאת חנוך לוין; ו"הוא הלך בשדות", בכיכובה של יעל אלקנה, ע"פ ספרו של משה שמיר.

נועם קלינשטיין, טליה ברטפלד
נועם קלינשטיין, טליה ברטפלד | צילום: גיא יחיאלי, הבימה

וזה לא הכל: אלונה סער, עופר חיון ואימרי ביטון ישחקו ב"מלאכים בלבן"; "פעולות פשוטות" יעלה עם תומר שרון, ליליאן ברטו ודב רייזר; ליא קניג, אורלי זילברשץ וגיתית פישר יככבו ב"הלילה השנים עשר" של וויליאם שייקספיר; וגם "מנדרגולה" של ניקולו מקיאוולי; "אלקטר" מאת סופוקלס; ו"אויב העם" של תומאס אוסטרמאייר ופלוריאן בורכמאייר, על פי הנריק איבסן.