נושא גיוון הייצוגים בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה היה נושא טעון מאז ומתמיד, אבל בשנים האחרונות הדיון הפך להיות אפילו נלהט יותר, מכמה סיבות. מלבד העלייה הכללית של המודעות הפוליטית והאקטיביזם החברתי מסביב לעולם, שהגיעה, בין השאר, כתגובה ישירה לבחירתו של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב, גדלו גם הפערים בתחום הייצוג בין תעשיית הטלוויזיה לקולנוע. ובעוד בטלוויזיה פועלים במרץ לתקן את השלטון רב השנים של הגברים הלבנים הסטרייטים, תעשיית הקולנוע עדיין מפגרת מאחור, בעיקר כשמדובר בתפקידי בימוי. טקסי הפרסים, כתוצאה מכך, מייצגים גם הם את חוסר השוויון הזה. 

נראה שהמחאה נגד טקסי הפרסים לא ממש עוזרת, כי גם השנה, המועמדויות לפרסי גלובוס הזהב והאוסקר לא ייצגו את השינוי האמיתי שמתרחש בשטח. למרות שכן ראינו כמה וכמה פרויקטים בולטים ומוערכים של יוצרים שחורים ושל נשים בשנת 2019, אלה לא קיבלו ייצוג ברשימות המועמדויות לאוסקר, ששוב איכזבו והתמקדו בגברים לבנים. במהלך כמעט מאה שנה שטקס האוסקר קיים, רק חמש נשים קיבלו אי פעם מועמדות לפרס הבימוי הטוב ביותר, וקתרין ביגלו היא האישה היחידה שזכתה בפרס.

הסופר סטיבן קינג - חבר האקדמיה האמריקאית לקולנוע ומי שמצביע עבור המועמדים והזוכים באוסקר - החליט שדעתו בנושא נחוצה, וצייץ אתמול בטוויטר כך: "בחיים לא הייתי שוקל את נושא הגיוון כשזה נוגע לאמנות. רק איכות. נראה לי שלעשות אחרת יהיה שגוי". הציוץ הזה, שאולי מתבסס על טענה שיש בה גרעין של אמת אבל מתעלם לחלוטין מהמציאות בשטח, זכה מהר מאוד לתגובות מגנות מרחבי הרשת, כולל כמה שמות מפורסמים.

הבמאית והתסריטאית אווה דוברני ("כשהם רואים אותנו"), כתבה: "כשאת מתעוררת, עושה מדיטציה, מתמתחת, מושיטה יד לטלפון שלך לבדוק מה קורה בעולם ורואה ציוץ ממישהו שאת מעריצה שהוא כל כך עקום ובור שאת רוצה לחזור למיטה". הסופרת והמרצה רוקסן גיי כתבה: "כמעריצה, כואב לי לקרוא את זה ממך. זה מרמז שגיוון ואיכות לא יכולות לחפוף. לא מדובר בשני דברים נפרדים. איכות יש בכל מקום אבל רוב התעשיות מאמינות שאיכות נמצאת רק באוכלוסיה דמוגרפית אחת".

כשעתיים לאחר הציוץ, ואחרי שהוצף בתגובות מגנות, קינג החליט לצייץ שוב ולנסות לתקן את הנזק, הפעם עם מילים קצת פחות מנותקות. "הדבר החשוב ביותר שאנחנו יכולים לעשות כאמנים ואנשים יצירתיים הוא לוודא שכולם מקבלים הזדמנות שווה, ללא קשר למין, צבע או נטייה", הוא כתב. "כרגע אנשים כאלה לא מספיק מיוצגים, ולא רק באמנויות".