בשביל הקהל הישראלי, השבוע שעבר היה זהה לנוכחי, ועולם הקולנוע נשאר מושבת ללא כל פתרון באופק. אבל בארה"ב, השוק המשמעותי ביותר בעולם, סוף השבוע האחרון כלל רעידת אדמה של ממש: האחים וורנר, אחת מחברות ההפקה הגדולות בעולם, הכריזה כי כל סרטיה המתוכננים לצאת בשנת 2021 יעלו במקביל גם בשירות הסטרימינג HBO מקס. הבשורה הדרמטית של וורנר הגיעה זמן קצר לאחר צעד דומה שנעשה עם "וונדר וומן 1984", שעתיד לצאת לאולמות ולמסכי הטלוויזיה בסוף החודש, ושינוי הגישה מצליח לטלטל אנשי קולנוע רבים וגורמים בהוליווד.

ההכרזה של וורנר, יש לציין, רלוונטית לכמה מהסרטים הגדולים ביותר של השנה הבאה, חלקם אף היו אמורים לעלות כבר ב-2020. "חולית", "גודזילה נגד קונג", "אלביס" וסרטי ההמשך של "מטריקס" ו"יחידת המתאבדים" - כולם יגיעו לא רק לאולמות הקולנוע, במדינות שתוכלנה לפתוח אותם, אלא גם לבתים בהם שירות הסטרימינג זמין (בישראל, נכון לשלב זה, HBO מקס עדיין לא פתוח לצפייה). מרבית הסרטים האלה, כאמור, ספגו שורת דחיות בעקבות התפרצות הקורונה, אך סרט אחר של וורנר דווקא הספיק להקדים אותם, עלה בחלק מבתי הקולנוע בין גלי ההתפרצות וזכה להישגים נאים: "טנט" של כריסטופר נולאן, שעכשיו תוקף בחריפות את ההחלטה. 

כריסטופר נולאן, 2018 (צילום: Dominique Charriau/WireImage via GettyImages)
"הייתה להם מכונה מדהימה, והם מפרקים אותה בעודנו מדברים". כריסטופר נולאן | צילום: Dominique Charriau/WireImage via GettyImages

בשיחה עם מגזין ההוליווד רפורטר, נולאן - שנחשב לאחד מהבמאים הכי מזוהים עם האולפנים, והוציא ביחד איתם סרטים כמו "התחלה", "דנקרק" וטרילוגיית "האביר האפל" - יצא נגד ההחלטה השנויה במחלוקת, והסביר כי "כמה מאנשי הקולנוע הכי גדולים ורוב כוכבי הסרטים החשובים הלכו לישון לילה קודם במחשבה שהם עובדים עבור האולפן הכי גדול - וכשהתעוררו הם גילו שהם עובדים עבור שירות הסטרימינג הכי גרוע". 

"לאחים וורנר הייתה מכונה מדהימה שהצליחה להוציא לפועל את עבודתם של קולנוענים בכל מקום, גם באולמות וגם בבתים", הוסיף נולאן, "והם מפרקים אותה בעודנו מדברים. הם אפילו לא מבינים מה הם מאבדים. להחלטה שלהם אין שום הגיון כלכלי, ואפילו משקיע רגיל מוול סטריט יכול לראות את ההבדל בין הפרעה לחוסר תפקוד". גורם אחר, סוכן שחקנים בכיר ששמו נותר חסוי, הוסיף כי "וורנר עשו טעות איומה. מעולם לא היו כל כך הרבה אנשים שכעסו על ישות אחת". 

"וונדר וומן 1984" (צילום: יח"צ באדיבות טוליפ אנטרטיינמנט)
הרוויחה מיליונים מהמהלך. גל גדות ב"וונדר וומן 1984" | צילום: יח"צ באדיבות טוליפ אנטרטיינמנט

והכעס, כך מתברר, לא מסתכם רק בשיחות עם כלי התקשורת - ועשוי להגיע בקרוב גם לבית המשפט. לפי דיווח של מגזין דדליין, חברת Lengendary Entertainment, שלקחה חלק בהפקתם של "חולית" ו"גודזילה נגד קונג", שוקלת לנקוט בהליכים משפטיים נגד האחים וורנר. על פי מקורבים, החברה "או הגישה או מתכננת להגיש מסמכים משפטיים נגד וורנר" בימים הקרובים, וזאת בשל אי שביעות הרצון שלהם מהמהלך, שיוביל את שני הסרטים המדוברים הישר אל המסכים הביתיים כבר ביומם הראשון.

בינתיים, ההוליווד רפורטר מדווח גם כי בוורנר כן נוקטים בצעדים מסוימים במטרה לצמצם ככל האפשר את ההתנגדות למהלך - כשאחת המרוויחות ממנו היא גל גדות, כוכבת "וונדר וומן" החדש. לפי אותו דיווח, חברת וורנר מדיה "נאלצה לדחוף עשרות מיליונים לגל גדות ולשחקני מפתח אחרים", וזאת משום ש"החברה מעוניינת בסרט שלישי בסדרה". רק שהמחווה הזאת עבור אחד מסרטי הדגל הציבה רף גבוה עבור יתר הצוותים, וג'יימס גאן, הבמאי של סרט ההמשך ל"יחידת המתאבדים", הביע גם הוא את התסכול שלו מהמהלך ואת התקווה לפיצוי הולם יותר.