הפעם הראשונה שבה המגזין האמריקאי הפופולרי ניו יורק מגזין פרסם מדריך לנשים שצריכות לעבור הפלה הייתה ב-1972. באותה שנה, הפלות עדיין היו מחוץ לחוק ונשים רבות נאלצו לעבור את ההליך בתנאים קשים ולהסתכן בכך שייחשבו לפושעות. ב-1973, בתיק המפורסם "רו נגד ווייד", בית המשפט העליון בארה"ב הפך את ההפלות לחוקיות בכל 50 המדינות ואיש לא דמיין שכמעט 50 שנה לאחר מכן, נשים אמריקאיות שמעוניינות בהפלה ימצאו את עצמן שוב בצד הלא נכון של החוק, ללא שליטה על גופן וגורלן.    

בעקבות הדיווחים שלפיהם בית המשפט העליון עומד לבטל בקרוב את פסק הדין "רו נגד ווייד" ולאחר שמדינות רבות בארה"ב כבר העבירו חוקים המונעים מנשים לעבור הפלות אפילו מסיבות רפואיות, הגיליון הנוכחי של ניו יורק מגזין כולל שוב מדריך שיסייע לנשים לקבל גישה להפלה בטוחה בכל מקום בארה"ב. על שער הגיליון שיצא אתמול (שני) נכתב באותיות בולטות "המגזין הזה יכול לעזור לך לעבור הפלה" ובאותיות קטנות יותר, "המדריך השלם לכל מי שזקוקה להפלה בכל מדינה ומדינה".  

View this post on Instagram

A post shared by The Cut (@thecut)

השער הוא ללא ספק הבעת מחאה נגד התהליכים העוברים על ארה"ב ומחזירים את מצב זכויות הנשים עשרות שנים אחורה, אבל יותר מהכל, הגיליון הזה הוא באמת מדריך פרקטי והכרחי, שבגרסתו האינטרנטית מאפשר לנשים לחפש מרפאות בסביבתן וכולל גם הנחיות מפורטות שיסייעו למי ששירותי ההפלות כבר אינם חוקיים כלל במקום מגוריה. לינדזי פיפלס, עורכת אתר The Cut של ניו יורק מגזין, כתבה בעמוד המפרט על הפרויקט: "המטרה שלי היא שהאתר שלנו תמיד יהיה מקור מידע לכל מה שנשים צריכות ואנו מחויבים שהמדריך יהיה חינמי ונגיש לכל מי שזקוקה לו". המדריך האינטרנטי כולל אפשרות חיפוש לפי מיקוד, מידע על ארגונים שמסייעים במימון הפלות ודרכים להשיג כדורים להפסקת הריון בדואר.   

העיתונאית אירין כרמון כתבה בפתח הפרויקט כי "החדשות הטובות היחידות הן שברוב המקרים הפלות לא חוקיות כבר לא ידרשו מאיתנו להשפיל את עצמנו בפני רופא, או לעבור את ההליכים הלא יעילים והמסוכנים שנשים עברו לפני 'רו נגד ווייד' - קולב הבגדים הידוע לשמצה, השימוש ברעל, נותני השירות המתחזים למומחים... הרפואה המודרנית, בשילוב האפשרות להזמין בדואר כדורים להפסקת הריון, מאפשרת לנשים בשלבי הריון מוקדמים לעבור את ההליך בבטחה בבתיהן, אם יצליחו להתחמק מרשויות אכיפת החוק. נשים אחרות יוכלו לעבור הפלה במדינות שבהן הפלות עדיין לא הוצאו אל מחוץ לחוק". 

מפגינות למען הזכות להפיל במרילנד (צילום: Getty Images)
מפגינות למען הזכות להפלות, במרילנד | צילום: Getty Images