עד כמה גל החום באירופה קיצוני? הוא מגשים את חזון הבלהות של "אל תסתכלו למעלה": סרטו של אדם מקיי, שעלה בנטפליקס בחודש דצמבר האחרון, אמנם עסק בשני אסטרונומים שמזהירים מפני אסטרואיד שעומד להרוס את כדור הארץ - בגילומם של לאונרדו דיקפריו וג'ניפר לורנס - אך כפי שצופים רבים הבינו, הוא למעשה היווה משל לסיקור התקשורתי של משבר האקלים המתמשך. השבוע, עם גל חום שובר שיאים באירופה, התברר שהתרחיש הבדיוני של מקיי לא רחוק מהמציאות.

אחד הרגעים הזכורים ביותר ב"אל תסתכלו למעלה" הציג את דמותה של לורנס בעודה מזהירה מפני האסון המתקרב - ונענית באדישות מצד מגישי חדשות (בגילומם של טיילר פרי וקייט בלאנשט) שמבקשים "להקליל את הבשורות הרעות". מקיי השתמש באותה סצינה כדי להצביע על התעלמותם של כלי התקשורת מהאסון הבלתי נמנע, ובשבוע שעבר הוא קיבל הוכחה לכך שהתחזית הקודרת שלו התממשה: במהלך שידורי רשת GBNews בבריטניה, שם נמדדו טמפרטורות שיא של מעל 40 מעלות צלזיוס, המגישה בוורלי טרנר הציגה התנהלות דומה לזו של פרי ובלאנשט בסרט הסאטירי.

"יש סבירות גבוהה לתרחיש של 40 מעלות", הסביר בשידור חזאי GBNews ג'ון האמונד, "אני מעריך שיהיו מאות, אם לא אלפי, מקרים של תמותה עודפת בשבוע הבא. הנתונים שאני רואה לנגד עיני מבהילים". האמונד, אגב, לא טעה: 1,500 איש ברחבי אירופה כבר מתו כתוצאה מגל החום הנוכחי. אף על פי כן, טרנר התעקשה לשמור על שידור קליל יותר. "אני פשוט רוצה שנהיה שמחים בנוגע למזג אוויר", אמרה לו המגישה בשעה שקטעה את דבריו, "ואני לא יודעת אם קרה משהו לחזאים שהפך אתכם לכל כך פטליסטים ורואי שחורות. בכל שידורי החדשות, בעיקר ב-BBC, אני פותחת את הטלוויזיה ורואה מישהו מדבר על מזג האוויר ואומר שיהיו המון מקרי מוות. אבל תמיד היה לנו מזג אוויר חם, לא?". 

חילופי הדברים בין טרנר להאמונד החלו להתפשט ברחבי הרשת - והגיעו גם למקיי עצמו. "יש כל מיני קטעים כאלה ממדינות באירופה, אבל לא מארצות הברית", כתב הבמאי בחשבון הטוויטר שלו, "למה? כי ברוב המקרים התקשורת האמריקאית לא מנהלת דיונים מהותיים עם פעילי אקלים או מדענים". טרנר, המגישה בלב הסערה, הגיבה גם היא: "הוא לא טעה בנוגע לכך שבריטניה לא 'נערכת להתמודד'", כתבה, "רכבות ואוטובוסים בוטלו; בתי עסק נסגרו; בתי הספר הורו לתלמידים להישאר בבית; אבל לא ראינו מאות או אלפי מתים!".