מהומה בשוק הסרטים בפסטיבל ברלין:  קבוצה של כ-50 פעילים פרו-פלסטינים הנקראת "פעולה ישירה" נכנסה אמש (ראשון) לשוק הסרטים, הנמצא בבניין בשולי כיכר פוטסדאם במרכז העיר, תוך כדי שהם צועקים "הפסיקו את רצח העם".
 
תחילה נשכבה הקבוצה על המדרגות בכניסה לשוק עם שלט "ברוכים הבאים לשטיח האדום" המרמז למלחמה בעזה. לאחר מכן, הקבוצה נכנסה פנימה והשליכה כרזות מהקומה הראשונה לאולם הראשי, עליהן נכתב: "אורות, מצלמה, רצח עם" (בפרפרזה על הביטוי הקולנועי הידוע - "אורות, מצלמה, אקשן") ו"אל תירו בארץ גנובה". עד שהגיעה המשטרה ופינתה את המפגינים, הם מחאו כפיים ושרו "פלסטין חופשית".
 
מכיוון ששוק הסרטים "קופרו", שבו מוצעים למכירה מוקדמת למפיצים מאות סרטים מרחבי העולם, הוא מקום סגור שאליו מורשה הכניסה רק לבעלי תגים מיוחדים עולה השאלה כיצד הצליחו המפגינים לחדור למתחם. אחת הסברות היא שחלק ממשתתפי השוק רשמו את המפגינים כאורחים או כמשתתפים בפסטיבל. 
מחאה בשוק הסרטים בפסטיבל ברלין (צילום: רשתות חברתיות)
מחאה בשוק הסרטים בפסטיבל ברלין | צילום: רשתות חברתיות
 
משתתפת בשוק מטעם חברה איטלקית הייתה נוכחת באירוע סיפרה שהאירוע היה מפחיד וכל הנוכחים במקום היו בהלם מוחלט. "חשבנו בהתחלה שזו מתקפת טרור", היא שחזרה את תחושותיה.
 
האירוע התרחש לאחר הקרנת הבכורה בפסטיבל הקולנוע בברלין של סרטו החדש של הבמאי הישראלי עמוס גיתאי ״עדיין לא מאוחר״, שנכתב בהשראת המחזה "קרנפים" מאת יוז'ין יונסקו, על חברה שעוברת תהליכי התקרנפות מהירים.  הקרנת הסרט עברה בשלווה, אף אחד לא הפגין מחוץ לאולם ואפילו שלב השאלות והתשובות שאחרי הסרט היה רגוע. 
מתוך "עדיין לא מאוחר" (צילום: זיו קורן)
מתוך "עדיין לא מאוחר" | צילום: זיו קורן
 
גיתאי בדרכו הייחודית של חקר מרחב וזמן מצלם בבניין בבאר שבע ובתחנה המרכזית בתל אביב ובעזרת צוות שחקנים מוכשר הכולל בין היתר את אירן ז'קוב בתפקיד הראשי ("חייה הכפולים של ורוניק"), יעל אבקסיס, מנשה נוי וחנה לסלאו יוצר סרט אפקטיבי ומצוין על החיים בישראל בימינו. הסרט ייצא לאקרנים בבתי הקולנוע בישראל ב-7 במרץ.
 
פסטיבל ברלין ה-74 מתקיים בימים אלו (15-25 בפברואר) ברחבי בירת גרמניה. הוא נחשב לאחד מפסטיבלי הקולנוע היוקרתיים והחשובים בעולם ומעניק מדי שנה את פרס "דוב הזהב" לסרט הטוב ביותר. השנה פתח את הפסטיבל הסרט "דברים קטנים כאלה" בכיכובו של קיליאן מרפי ("אופנהיימר") המבוסס על ספרה רב המכר של קלייר קיגן.
 
רון פוגל הוא כתב אתר Seret ושופט במסגרת ה"פנורמה" בפסטיבל ברלין: לכתבות נוספות >> לחצו כאן