mako
פרסומת

טרגדיה בהוליווד: היידן פנטייר ("גיבורים") מתה בגיל 36

אביה של השחקנית אישר את מותה, אך סיבת המוות טרם נמסרה: "היא הייתה אור מדהים וכוח טבע". פנטייר הייתה מוכרת בעיקר בזכות תפקידיה כקלייר בנט בסדרה "גיבורים" וכג'ולייט בארנס ב"נאשוויל", וכן בזכות הופעותיה בסרטים "לזכור את הטיטאנים", "נסיכת הקרח" ו"צעקה 4". בשנים האחרונות התמודדה עם דיכאון והתמכרות לאלכוהול

מיכל דאבי
פורסם:
היידן פנטייר
היידן פנטייר | צילום: Kopaloff, Getty images
הקישור הועתק

השחקנית האמריקאית היידן פנטייר הלכה לעולמה בגיל 36 - כך אישר הבוקר (ב') נציגה ל-ABC News. פנטייר נודעה בזכות תפקידיה כקלייר בנט בסדרה המצליחה "גיבורים" וכג'ולייט בארנס בדרמה המוזיקלית "נאשוויל", והיא שיחקה גם בסרטים "לזכור את הטיטאנים", "נסיכת הקרח" ו"צעקה 4". סיבת המוות טרם פורסמה. פנטייר הייתה אמורה לחגוג את יום הולדתה ה-37 ביום שישי הקרוב, 21 באוגוסט.

אביה של פנטייר, אלן "סקיפ" פנטייר, אישר את דבר מותה ומסר בהצהרה: "בצער עמוק אנחנו משתפים את מותה הטרגי של היידן האהובה שלנו. היא הייתה אור מדהים וכוח טבע שהביאו אהבה ושמחה עצומות לכל מי שהכיר אותה - ולמיליונים שצפו בה על המסך".

היידן נולדה באוגוסט 1989 בפאלסיידס, ניו יורק, ללסלי ר. ווגל, שחקנית אופרות סבון לשעבר, ולאלן "סקיפ" פנטייר, קפטן במכבי האש. אחיה הצעיר, ג'אנסן, הלך גם הוא בדרכה והפך לשחקן. הוא מת בפברואר 2023 בגיל 28, לאחר שסבל מהגדלה של הלב (קרדיומגליה) ומסיבוכים במסתם אבי העורקים.

פנטייר החלה את דרכה בעולם הבידור כבר כתינוקת: היא החלה לדגמן בגיל ארבעה חודשים והופיעה לראשונה בפרסומת בגיל 11 חודשים. בהמשך, כבר כילדה, החלה לשחק באופרות סבון, כשגילמה את שרה רוברטס ב"לחיות את החיים" של ABC ואת ליזי ספאולדינג ב"אור מנחה" של CBS. ב-2006 הגיעה הפריצה הגדולה שלה, כשנבחרה לגלם את המעודדת קלייר בנט בסדרת המדע הבדיוני המצליחה "גיבורים" של NBC, תפקיד שהפך אותה לכוכבת בין-לאומית.

פנטייר ניהלה במקביל גם קריירה קולנועית, שהחלה כבר בילדותה. היא דיבבה את דוט בסרט האנימציה "באג לייף" והופיעה ב"מכתב בבקבוק", ובהמשך גילמה את בתו של המאמן בסרט "לזכור את הטיטאנים" (2000). היא שיחקה גם ב"המהפך של הלן" לצד קייט הדסון, ב"נסיכת הקרח" וב"מעודדות צמודות 2: הכל או כלום", והופיעה בתפקידי אורח בסדרות כמו "אלי מקביל", "מלקולם באמצע" ו"חוק וסדר: מדור מיוחד".

פרסומת

ב-2009 כיכבה פנטייר בקומדיית הנעורים "אני אוהב אותך, בת' קופר", וב-2011 גילמה את אמנדה נוקס בסרט הטלוויזיה "הסיפור של אמנדה נוקס". באותה שנה הופיעה גם ב"צעקה 4" בתפקיד קירבי ריד; ב-2012 הגיעה אחת מנקודות השיא בקריירה שלה, כשנבחרה לתפקיד ג'ולייט בארנס בדרמה המוזיקלית "נאשוויל", לצד קוני בריטון. הסדרה, ששודרה במשך שש עונות עד 2018, זיכתה את פנטייר בשתי מועמדויות לגלובוס הזהב על תפקידה.

ב-2014 נולדה בתה קאיה, ממערכת היחסים שלה עם המתאגרף האוקראיני ולדימיר קליצ'קו. לאחר הלידה התמודדה פנטייר עם דיכאון אחרי לידה ועם התמכרות לאלכוהול. ב-2018, בתקופה שבה ביקשה לקבל טיפול ולהשתקם, היא חתמה על העברת המשמורת המלאה על בתה לקליצ'קו, ובהמשך סיפרה על הכאב הרב שהיה כרוך בהחלטה.

פרסומת
היידן פנטייר ובתה
היידן פנטייר ובתה, 2017 | צילום: טוויטר - היידן פנטייר

בחודשים האחרונים שבה פנטייר לכותרות עם פרסום ספר הזיכרונות שלה, "This Is Me: A Reckoning", שיצא במאי האחרון. בספר היא פתחה לראשונה באופן נרחב על חייה מאחורי הקלעים, מילדותה ככוכבת ועד ההתמודדויות שלה בבגרותה, ובהן התמכרות, דיכאון אחרי לידה, מערכת יחסים אלימה, האימהות והאובדן שחוותה בעקבות מות אחיה.

בנוסף, היא חשפה שורה של אירועים מטרידים שחוותה לאורך השנים, בהם מקרה שבו לדבריה חברה ניסתה לשכנע אותה לשכב עם גבר "מאוד מפורסם", שחיכה לה עירום במיטה, וכן מקרה נוסף מאותה תקופה שבו, לטענתה, היה מעורב אדם מוכר מאוד בתעשייה.

פרסומת

באותו ספר חשפה פנטייר לראשונה בפומבי כי היא ביסקסואלית, וסיפרה על המשיכה שלה לנשים, שלדבריה הייתה קיימת כבר מגיל צעיר. בריאיון לקראת פרסום הספר אמרה: "עכשיו, כשבחרתי לשתף את זה עם העולם, אני יכולה להגיד בביטחון - כן, אני ביסקסואלית. אמרתי את זה! זו הפעם הראשונה שאני אומרת את זה בקול רם. עדיף מאוחר מאשר אף פעם". היא סיפרה כי לאורך השנים יצאה עם נשים, אך התקשתה להשקיע רגשית במערכות היחסים הללו, בין היתר משום שלא רצתה להיאלץ להסתיר אהבה אם תתאהב.