העולם בכלל וכלי התקשורת בפרט עוד נסערים מהראיון של הזוג המלכותי מייגן מרקל והנסיך הארי, שישבו לשיחה צפופה עם מנחת הטלוויזיה אופרה ווינפרי וחלקו כמה מחוויותיהם כחברים במשפחת המלוכה הבריטית. אבל הסערה החשובה באמת שמתחוללת כעת - כלומר, זו שאיננה חשובה מאוד, אבל שכיף מאוד לעקוב אחריה - קשורה לזוג מלכותי שונה בתכלית: מיס פיגי וקרמיט. 

מערכת היחסים של שתי החבובות - שהחלה אי אז ב-1976, כחלק מתכנית הטלוויזיה של החבובות, והסתיימה רשמית ב-2015 - זוכה בימים האחרונים לביקורת נחרצת ברשתות החברתיות, וגולשים רבים טוענים כי ראוי "לבטל" את דמותה של פיגי ולהדיר אותה מהחיים הציבוריים בעקבות התנהגותה לקרמיט.

כמו בכל פרשה תקשורתית בה קוראים להעניש דמות מוכרת בגין מעשיה, גם במקרה של קרמיט ופיגי ישנו הקשר שצריך להכיר. בסוף השבוע התפרסם בניו יורק טיימס טור דעה מאת כתב התרבות צ'ארלס בלואו, שתמך בהחלטה להסיר מהמדפים כמה מספריו של סופר הילדים דוקטור סוס, וזאת בעקבות איורים בעלי מאפיינים גזעניים שמופיעים בהם. בטור הדעה שלו, ציין בלואו דימויים נוספים המיועדים לילדים ושמכילים מאפיינים גזעניים או כאלה שמעודדים אלימות מינית, וציין בין השאר את דמותו של העכבר ספידי גונזלס מסרטוני "לוני טונס", שנראה ומתנהג כקריקטורה של אדם מקסיקני.

לאחר פרסום הטור, פנה בלואו לחשבון הטוויטר שלו, שם יצא גם נגד דמותו של הבואש פפה לה-פיו, גם הוא מסרטוני "לוני טונס", וטען כי פפה - שסרטונים רבים בכיכובו מציגים נסיונות חיזור עיקשים, למרות סירובן המובהק של הדמויות הנשיות שפפה מחזר אחריהן - "מנרמל את תרבות האונס" וכתב: "זה מלמד שלהתגבר על ההתנגדויות המאומצות, הפיזיות אפילו, של אישה - זה נורמלי, אדיר, מצחיק". ציוציו של בלואו עוררו תגובות רבות בטוויטר: גולשים רבים טענו כי מדובר בהגזמה או דברי שטות אולם אחרים תמכו בטיעוניו של הכתב וסיפקו דוגמאות רבות לסרטונים של פפה בהם הוא מפגין התנהגות רומנטית אגרסיבית. במקביל, אולפני הקולנוע של האחים וורנר אישרו כי פפה הוא מדמויות ה"לוני טונס" הבודדות שלא יופיעו בסרט "ספייס ג'אם 2", ושסצנה בהשתתפותו נגנזה מהסרט.

על רקע הדברים האלה, צמחה בימים האחרונים מחאה נוספת, מקבילה, נגד מיס פיגי והתנהגותה. פיגי היא אחת מהדמויות הפופולריות ביותר במותג "החבובות", ונחשבת גם למודל חיובי למדי לחיקוי: היא מקצוענית, אסרטיבית, חזקה ובעלת כישורי מנהיגות. במקביל, סיפור האהבה שלה ושל קרמיט מתואר לא פעם כשורה של נסיונות חיזור עקשניים מצידה וסירובים עקשניים לא פחות מצידו, מה שעורר לא פעם את כעסה של החזירה המפורסמת. פיגי נודעת גם בכישורי הקראטה שלה, ובמערכונים מסוימים מהתכנית "החבובות" היא הגיבה באלימות ותקפה את קרמיט אחרי שלא קיבלה את חיבתו, במקרים אחרים היא הפעילה את כוחה הפיזי גם על חבובות אחרות, כשאלה לא סיפקו את מבוקשה.

התקריות האלימות האלה הן הנימוק העיקרי לקריאה לביטולה של פיגי, וגולשים רבים יצאו נגדה, כינו אותה "מתעללת" ו"אלימה" וכתבו: "לא יכול כבר לחכות לביטול של מיס פיגי בגלל כל ההתעללות הרגשית שלה בקרמיט. היא מחטיפה לממזר המסכן הזה מכות קראטה מאז שנות ה-70" ו-"צריך להיפטר גם ממיס פיגי. אנחנו צריכים לבטל את כל הסרטים המצוירים מהעבר כי הם לא מתאימים לחברה של היום. כולנו נדפקנו מהצפייה בהם".

צייצנים אחרים תמכו בקרמיט וכתבו: "הוא המשיך לדחות אותה ו(פיגי) המשיכה לחזר אחריו, והיא גם הכתה אותו יותר מפעם אחת", בעוד אחרים ביקשו להרחיב את מעגל המבוטלים וקראו גם להעניש חבובות נוספות: "אם מבטלים את מיס פיגי צריך לבטל גם את גונזו ואת אנימל. גונזו מטריד את מיס פיגי כבר תקופה ארוכה, וגם את התרנגולות. ואנימל רודף אחרי האורחות בתכנית כבר תקופה ארוכה". העיסוק הנרחב בפפה, ובהמשך גם במיס פיגי, הוליד גם את ההאשטג הפופולרי CancelCartoonCharacters - לבטל דמויות מצוירות - שהופיע לאחרונה בציוצים רבים.

ואם במקרה של פפה ננקטו גם צעדים ממשיים המיועדים לצמצום הופעותיו, במקרה של מיס פיגי נראה כי גם המאשימים הנחרצים ביותר מתייחסים לעניין בבדיחות הדעת. מצדם של תאגיד דיסני, הבעלים של "החבובות", לא נמסרה כל תגובה רשמית לשערוריה הוויראלית, והם אינם צפויים "להשעות" את דמותה של מיס פיגי או להעלים תכנים בהשתתפותה. עוד לפני הקריאות לביטול פיגי הוסיפה דיסני שקופית אזהרה לחלק מפרקי "החבובות", שעלו לאחרונה לשירות הסטרימינג דיסני פלוס. בשקופית נכתב כי חלק מהמערכונים והבדיחות שבפרקים - שהופקו ושודרו בשנות ה-70 וה-80 - מכילים הומור פוגעני כלפי אוכלוסיות אתניות שונות. "במקום להסיר את התוכן, אנחנו רואים בכך הזדמנות להתחיל שיחה ודיאלוג פתוח על היסטוריה שהשפיעה על כולנו", נכתב בהודעה רשמית מטעם דיסני.