אחרי שאתמול שגרירות ישראל בלונדון הגיבה לפוסט הפרו-פלסטיני של השחקנית אמה ווטסון, מתחוללת שערורייה דומה – ובסדר גודל נרחב יותר – שבה מעורבת שגרירות ישראל בקנברה בירת אוסטרליה. סערת החרם האחרונה החלה לאחר שפסטיבל סידני החליט להציג את מופע המחול "דקהדאנס" הוותיק של להקת בת שבע, מאת הכוריאוגרף הישראלי הנודע אוהד נהרין, וקיבל לצורך כך 20 אלף דולר מהשגרירות הישראלית. בפסטיבל, שבו משתתפים הצגות, מופעי מחול ועבודות אמנות מרחבי העולם, המופע של נהרין אמור להיות מבוצע על ידי להקת הריקוד של סידני. בעקבות המימון הישראלי, הודיעו כבר יותר מ-20 מופעים שהיו אמורים להיות מוצגים בפסטיבל כי לא יופיעו בו כדי להביע תמיכה במאבק הפלסטיני.

קבוצות ערביות ופרו-פלסטיניות באוסטרליה קראו לחרם על פסטיבל סידני, ובעקבותיהם הלכו אמנים וקבוצות כמו הקומיקאי טום בלרד, להקת המחול מארוגקו ותיאטרון בלבוואר. תיאטרון בלבוואר, שהיה אמור לעלות בפסטיבל עם ההצגה "Black Brass", עדיין יופיע בעיר, אבל במסגרת עצמאית ולא במימון הפסטיבל. בהצהרה של התיאטרון נמסר: "ההצגה 'Black Brass' נוצרה על ידי הקהילות האפריקאיות הרבות שבעיר פרת'. בליבו של התהליך הזה הייתה מחויבתנו לביטחון התרבותי שנותן לאמנים את החופש לעבוד ללא פחד או פשרה. בהכרה בכך שאמנים פלסטיניים לא יכולים להשתתף השנה בפסטיבל ולזכות לחופש התרבותי שזכינו לו, אנחנו בוחרים שלא לקבל איזושהי תמיכה כלכלית ישירה מהפסטיבל".

פסטיבל סידני מתקיים בעיר הגדולה באוסטרליה מדי שנה מאז 1977 ומושך אליו מאות אלפי אנשים בכל פעם. משתתפים בו בסך הכל כ-100 מופעים, כך שהפורשים עד כה מהווים כחמישית מהם. ומטעם הפסטיבל נמסר שהמופע "דקהדאנס" של נהרין בכל זאת יוצג, והמימון מטעם שגרירות ישראל לא יידחה. "מועצת המנהלים של פסטיבל סידני מכבדת את זכותה של כל קבוצה למחאה... כל הסכמי המימון לגבי הפסטיבל הנוכחי – כולל זה של 'Decadence' – יכובדו. בנוסף, הפסטיבל יבחן מחדש את יחסו לגבי מימון מטעם ממשלות זרות". בהצהרה קודמת לגבי העניין, נטען מטעם הפסטיבל שהוא "א-פוליטי". בתגובה לכך, אמרה הסופרת האוסטרלית אניטה הייס ש"אמנות, במיוחד עבור קהילות שנדחקו לשוליים, היא פלטפורמה פוליטית. מביך מצד פסטיבל אמנות לטעון שהוא א-פוליטי".

בהצהרה שניתנה לפני כשבועיים, הארגון "Palestinian Justice Movement Sydney" קרא לכל "מתנגדי האפרטהייד" להחרים את הפסטיבל. "בשיתוף פעולה עם ישראל, פסטיבל סידני תורם לנירמול מדינת האפרטהייד", אמר הארגון. בתגובה לכך, שגרירות ישראל בקנברה מסרה: "מדינת ישראל גאה להשתתף ולתמוך בפסטיבל החשוב הזה, שמציג אמנים מובילים מרחבי העולם. ישראל תמיד תרמה ותתרום לקידום השיח התרבותי ותעסוק בדיאלוג תרבותי במדינות רבות, לרבות אוסטרליה. תרבות היא גשר לדו-קיום, שיתוף פעולה והתקרבות, ועליה להישאר מחוץ לזירה הפוליטית".

אוהד נהרין, ככל הנראה הכוריאוגרף הישראלי המצליח ביותר בעולם, הצהיר בעצמו בכמה הזדמנויות שהוא תומך במטרותיה של תנועת ה-BDS, שקוראת לחרם על ישראל וסיום הכיבוש, אבל שהוא אינו מאמין שחרם על יוצרים ואמנים הוא מועיל. בריאיון לגלי צה"ל ב-2019, הוא אמר: "ל-BDS יש אג'נדה שאני מזדהה איתה. הם נגד הכיבוש... אני אמרתי תמיד שאם להפגין ולהחרים את ההופעה שלי ישפר את המצב בשטחים או יביא לפתרון הסכסוך, אני גם אתמוך בחרם עצמי". בהזדמנות אחרת, כשנודע לו שהמוזיקאי הבריטי בריאן אינו ביקש שנהרין לא ישתמש במוזיקה שלו עבור יצירותיו, אמר הכוריאוגרף: "הייתי נותן את הבית שלי בשביל שלום, אבל חרם שכזה הוא חסר תועלת ועצלני. הייתי שמח אם בריאן אינו היה מוצא דרכים אחרות, טובות יותר, לעזור לעם הפלסטיני". נהרין סירב להגיב לכתבה זו.