mako
פרסומת

"שינה את חיי": נועה תשבי מגיבה לראשונה למותו של האקס

בין המגיבים הרבים למותו המפתיע של השחקן ג'וליאן מקמהון, כוכב "ניפ/טאק" ו"ארבעת המופלאים" שהלך לעולמו לאחר מאבק סודי במחלת הסרטן, נמנית גם נציגה ישראלית - פעילת ההסברה נועה תשבי, בת זוגו לשעבר. "הייתי המומה", כתבה, "אני רוצה להגיד לו תודה"

mako תרבות
mako
פורסם: | עודכן:
נועה תשבי, ג'וליאן מקמהון
"לא דיברתי איתו מזה שנים". נועה תשבי וג'וליאן מקמהון | צילום: אינסטגרם; Suzanne Cordeiro/AFP via Getty Images
הקישור הועתק

"הביא אותי למקום שאני נמצאת בו היום": מותו של השחקן האוסטרלי-אמריקאי ג'וליאן מקמהון, שהלך לעולמו בגיל 56 לאחר מאבק במחלת הסרטן שנשמר בסוד, הכה בתדהמה את התעשייה ההוליוודית שבה עבד בארבעת העשורים האחרונים - וגם את בת זוגו לשעבר, השחקנית ופעילת ההסברה נועה תשבי. מקמהון ותשבי עבדו יחד בסדרה "ניפ/טאק" בכיכובו מתחילת המילניום, כשזו השתתפה בה ואף חלקה איתו סצינה אינטימית, ומאז השניים ניהלו מערכת יחסים בת כשנה. הבוקר (שבת), זמן קצר לאחר פרסום הידיעה על לכתו של מקמהון מוקדם יותר השבוע, התייחסה תשבי לטרגדיה.

"בספר הראשון שלי יש סיפור שכולם אוהבים", כתבה תשבי בחשבון האינסטגרם שלה בליווי צילום מספרה, "זה הסיפור על הפעם שבה הייתי בבית של בן הזוג שלי כשגיליתי ששכחתי את ראש השנה, ואיך לא ידעתי מה לעשות והחבר שלי ניסה להיות נחמד אליי אז הלכנו לאכול סושי. ואיך הרגע הזה היה כל כך עצוב, שהוא הוציא אותי למסע שבו הבנתי מה המשמעות של להיות יהודייה, זה הרגע ששינה את מסלול חיי והביא אותי למקום שאני נמצאת בו היום".

"החבר הזה היה ג'וליאן מקמהון", המשיכה תשבי, "לא דיברתי איתו מזה שנים אבל סיפרתי את הסיפור הזה פחות או יותר מדי יום, והייתי המומה לגלות שהוא הלך לעולמו לפני יומיים. ואני רוצה להגיד לו תודה. תנחומיי לאשתו קלי ולבתו מדיסון. נוח על משכבך בשלום ג'וליאן". 

מלבד תפקידו ב"ניפ/טאק" כמנתח הפלסטי כריסטיאן טרוי, שעליו אף היה מועמד לפרס גלובוס הזהב, מקמהון כיכב לאורך השני גם בסדרות "קרוב רחוק", "מכושפות", "הבורחים" ו"FBI: המבוקשים ביותר" - וכן בסרטים "ארבעת המופלאים" משנת 2005 ו"ארבעת המופלאים: עלייתו של הגולש הכסוף" משנת 2007, שבהם גילם את הנבל ד"ר דום. תפקידו האחרון של השחקן היה בסדרה "המעון" של נטפליקס ששודרה מוקדם יותר השנה, ובה גילם את דמותו של ראש ממשלת אוסטרליה. אביו של השחקן, בילי מקמהון, היה בעצמו ראש הממשלה האוסטרלי בין השנים 1971 ל-1972.