המחזמר "בילי אליוט", בתרגומו של אלי ביז'אווי ובבימויו של אלדר גרויסמן, נחת בארץ לפני כשנה בהפקה ישראלית מושקעת ומרגשת ולוקחים בו חלק לא מעט כוכבים: אבי קושניר בתפקיד אביו של בילי, דפנה דקל כגברת וילקינסון המורה לריקוד, ודינה דורון בתפקיד הסבתא. 

את דמותו של בילי אליוט שיחקו במהלך השנה החולפת לסירוגין שון גרנות זילברשטיין וארנון הרינג ולצידם בשירה ובריקוד קאסט רחב של שחקנים, רקדנים וילדים המלווים את בילי ומשפחתו במהלך המחזה - חברי הכיתה, בנות החוג למחול, תושבי העיירה, כורים ועוד עשרות תפקידים. כל הילדים במחזמר נבחרו מתוך הליך מיונים קפדני, שכלל מחנה אימונים של שירה, משחק ומחול, במטרה למצוא את המוכשרים והמתאימים ביותר לתפקידים השונים. 

הפקת הענק, שנאמדת בכ-12 מיליון שקל ומעניקה לקהל הישראלי חוויה משפחתית ברמה בינלאומית, יוצאת לסיבוב הופעות אחרון וזו ההזדמנות האחרונהלצפות במחזמר המצליח - עם פס קול שנכתב על-ידי לא אחר מאשר הסר אלטון ג'ון וכלל הביצועים יהיו חיים בליווי תזמורת לייב על הבמה.

בילי אליוט (צילום: יחסי ציבור)
חוויה משפחתית ברמה בינלאומית | צילום: יחסי ציבור

הסיפור עדיין רלוונטי

המחזמר מבוסס על סרט הקולנוע עטור השבחים "בילי אליוט" והוא מתרחש בעיירה בצפון אנגליה, על רקע שביתת הכורים המפורסמת בשנים 1984-85 נגד מדיניותה של אשת הברזל, מרגרט תאצ'ר. העלילה סובבת סביב בילי, נער אמיץ בעיירה שמרנית המחליט להמיר את כפפות האגרוף בנעלי בלט ונלחם כנגד כל הסיכויים והחיים עצמם על מנת לממש את חלומו. יחד עם מורתו לריקוד, בילי נאבק בדעות קדומות אך תשוקתו למימוש שאיפותיו מהווים לבסוף השראה למשפחתו ולעיירה שלמה לשנות את חייהם וחייו לנצח.

עשרים שנה אחרי והסיפור האישי-חברתי הזה עדיין רלוונטי מתמיד. מעמד הפועלים שמנסה להרים את ראשו ונאבק על זכויותיו הסוציאליות ועל עתיד טוב יותר, מתכתב עם המצב החברתי הנוכחי גם כאן בישראל, כשלצידו הסיפור האישי של בילי שמבקש לממש את חלומו כנגד כל הסיכויים, הסיפור האישי של כמעט כל אחד ואחד מאיתנו במהלך החיים.

>> פירוט מלא של המופעים והשעות באתר המחזמר