בשנים האחרונות התמודדה האקדמיה האמריקאית לקולנוע - שכבר יותר מ-90 שנה מחלקת את פרסי האוסקר - עם ביקורת רבה על הסרטים והופעות המשחק שהיא בוחרת כטובים ביותר. האקדמיה הואשמה בכך שהיא מורכבת בעיקר מגברים לבנים ולא מאוד צעירים, מה שלטענת המוחים מטה את בחירותיה וגורם לכך שרוב הסרטים הזוכים עוסקים בחייהם של גברים לבנים ולא מאוד צעירים. המחאה זכתה לשיא תהודתה בטקס האוסקר ה-91, אז עוטר "הספר הירוק" בפרס הסרט הטוב ביותר, למרות שנחשב לפושר ולשמרני ביותר מבין הסרטים שהיו מועמדים באותה השנה.

מחאת #Oscarssowhite (האוסקרים כל כך לבנים) הובילה לשורת שינויים בשיטת ההצבעה ואף בהרכב האקדמיה, שבשנתיים האחרונות גייסה לשורותיה יוצרים צעירים יותר, וכן כמות גבוהה של יוצרים שחורים, להטב"קים, אסייתיים והיספניים. כעת, היא נוקטת צעד משמעותי נוסף בדרך לשינוי ומכריזה על שורת צעדים הקשורים לא רק להצבעה ולטקס, אלא גם לתוכן הסרטים שיוכלו להתמודד

בסוף השבוע שעבר הכריזה האקדמיה שסרטים יחויבו לעבור מדדים מסוימים של ייצוג כדי להיות ראויים לפרס על הסרט הטוב ביותר. לפי האקדמיה, המטרה היא "לעודד ייצוג שוויוני על המסך ומחוצה לו כדי לשקף באופן אידאלי את הקהל האנושי המגוון שצופה בסרטים". סרטים שיתמודדו על האוסקר יבדקו לפי ארבע אמות מידה שונות, ויידרשו לעבור שתיים מהן לפחות. הסטנדרטים החדשים כוללים העסקה של נשים, שחקנים לא-לבנים, לא סיסג'נדרים, בעלי מוגבלות פיזית או לא הטרוסקסואליים בשיעור של 30% מצוות השחקנים המרכזי של הסרט, וכן דרישה לשילובן של אותן אוכלוסיות בתהליכי ההפקה – מכתיבת התסריט ועד צילום, סאונד, אפקטים חזותיים וכו' - השיווק וההפצה של הסרט. בנוסף, צוותי הפקה יידרשו להוכיח כי העניקו הזדמנויות שוויוניות של הכשרה והתמחות, והעסיקו קולנוענים צעירים מרקעים אתניים וסוציו-אקונומיים מגוונים.

זהו חלק מתוכנית חומש של האקדמיה, שצפויה להיות מושלמת ב-2025. סרטים שיתמודדו בטקס האוסקר הקרוב - שנדחה בחודשיים עקב התפרצות נגיף הקורונה - לא יידרשו לעמוד בתנאים החדשים שהציבה האקדמיה, אולם החל מ-2022 הם יידרשו לעבור רף מסוים של אינקלוסיביות ושוויון. הדרישות הנוספות וכן המחויבות לעמוד בשניים מתוך ארבעה מדדים לא אמנותיים יתווספו בהדרגה בטקסים של 2023 ו-2024.