mako
פרסומת

חוויאר ברדם מצא את האשמים במשבר בספרד: ישראל ויאיר נתניהו

השחקן, הידוע בעמדותיו הפרו-פלסטיניות, שיתף באינסטגרם פוסט שטוען כי ישראל והימין הקיצוני מרוויחים מהחלשת ספרד, על רקע מהומות המהגרים בגבול ספרד-מרוקו: "זו לא 'פלישה' למערב - אם כבר ההפך"

mako תרבות
mako
פורסם:
חוויאר ברדם
צילום: PATRICK T. FALLON/AFP, Getty Images
הקישור הועתק

על רקע המהומות בסאוטה, הטריטוריה הספרדית בצפון אפריקה, חוויאר ברדם שיתף בסטורי באינסטגרם פוסט שמאשים את ישראל ואת יאיר נתניהו במשבר בגבול ספרד-מרוקו. ברדם, שמוכר בעמדותיו הפרו-פלסטיניות, לא כתב את הדברים אלא שיתף טקסט שמסמן את מי שלטענתו מרוויח מהחלשת ספרד.

"בואו נבהיר כמה דברים על התקרית בגבול ספרד-מרוקו: סאוטה נמצאת באפריקה, לא באירופה", נכתב בפוסט ששיתף ברדם. "זו לא 'פלישה' למערב - אם כבר ההפך, בהתחשב בכך שמרוקו מתפקדת יותר ויותר כמדינת חסות שמיושרת עם המערב".

הסטורי של חוויאר ברדם
צילום: אינסטגרם

בהמשך הפוסט נטען כי ספרד הייתה "הקול הבולט ביותר באירופה נגד פשעי המלחמה של ישראל וארצות הברית בפלסטין, בלבנון ובאיראן". עוד נכתב בו כי יאיר נתניהו קרא בפומבי ל"ערבים ומוסלמים" ל"שחרר" את סאוטה ומלייה, ואף "איים במפורש לממן ארגונים שידחפו לכך, כנקמה ישירה על הסולידריות של ספרד עם פלסטין".

"אנחנו לא יודעים מי הנדס את המשבר הזה, אבל אנחנו יודעים מי מרוויח מספרד מוחלשת ולא יציבה: ישראל, והימין הקיצוני במערב שרוצה להפוך הגירה לנשק נגד מוסלמים", נכתב בפוסט. בשורה התחתונה שלו נטען כי למשבר "אין שום קשר לאיסלאם ש'פולש' לאירופה, ויש לו הכל עם הענשת הממשלה האירופית הבולטת ביותר שעדיין מוכנה לקרוא לרצח עם רצח עם".