שמותיהם של יותר מ-180 עיתונאים, שממשלות ברחבי העולם ביקשו לעקוב אחריהם באמצעות תוכנת ריגול של חברת NSO הישראלית, נחשפו בתחקיר ענק שפורסם הערב (ראשון) בכלי תקשורת במדינות שונות. בין העיתונאים ישנם כאלה שעובדים בסי.אן.אן, ניו יורק טיימס, פרנס 24, רויטרס, האקונומיסט, לה מונד, בלומברג ופייננשל טיימס – וגם עיתונאים עצמאיים שהיו מעורבים בתחקירים שחשפו שחיתויות. תוכנת הריגול המדוברת, פגסוס, היא מוצר הדגל של NSO, ולטענת החברה נועדה לשימוש רק נגד "פשעים חמורים וטרור", אולם החשיפה מוכיחה שהיא משמשת ממשלות וארגונים גם למעקב אחר עיתונאים ואקטיביסטים.

תחקיר הענק - שנקרא "פרויקט פגסוס" - מתבסס על הדלפה של מספרי טלפון שהגיעה לידי ארגון צרפתי ללא מטרות רווח בשם Forbidden Stories וארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל. הארגונים חלקו את המידע עם 17 כלי תקשורת בכמה מדינות (ובהם גם דה מארקר הישראלי), שפרסמו את ממצאיהם הערב. על פי הגרדיאן הבריטי, ההדלפה כללה 50,000 מספרי טלפון של אנשים שהפכו למטרות מעקב של תוכנת פגסוס. חלקם עיתונאים, ואחרים הם פוליטיקאים, אנשי עסקים, משרתי ציבור, פעילי זכויות אדם ואזרחים מן השורה שסומנו ככאלה שמסכנים משטרים במדינות שונות. שמות של נעקבים נוספים יפורסמו בימים הקרובים.

אחד העיתונאים שמספר הטלפון שלו הופיע ברשימה הוא העיתונאי המקסיקני ססליו פיניידה בירטו שנרצח ב-2017, שעות לאחר ששידר בפייסבוק תחקיר על שחיתות בדרום המדינה. ההערכה היא שרוצחיו הצליחו לעלות על עקבותיו באמצעות מידע שהשיגו דרך תוכנת הריגול. העורכת הראשית של הפיינשל טיימס, רולה חלף, נמצאת גם היא ברשימת המטרות, משום שאיחוד האמירויות הערביות ביקשה לעקוב אחריה במהלך 2018. חלף היא אחת מ-12 עיתונאים לפחות שהיו ברשימת המעקב על איחוד האמירויות, כשברשימה גם עיתונאי חוקר של הוול סטריט ג'ורנל.

על פי נתונים שפורסמו בגרדיאן, אזרבייג'אן ביקשה לעקוב אחרי 48 עיתונאים, בעוד שמרוקו והודו ביקשו לעקוב אחרי לפחות 38 עיתונאים כל אחת. ממשלות נוספות שמופיעות בתחקיר וביקשו לעקוב אחרי עיתונאים הן בחריין, הונגריה, קזחסטן, מרוקו, רואנדה וסעודיה. מרבית העיתונאים חקרו שחיתויות הקשורות לממשלות במדינות אלה.  

חדיג'ה איסמאילובה, עיתונאית אזרבייג'אנית, הוכנסה למעקב של פגסוס ב-2019. איסמאילובה חשפה במשך שנים שחיתויות שבהן היו מעורבים אנשים בסביבתו של השליט אילהאם אלייב. היא נתונה לאיומים כבר שנים רבות וגם נאסרה בעבר בגין עבירות מס, אולם שוחררה בסופו של דבר. בדיקת הגרדיאן העלתה כי ככל הנראה הטלפון שלה נפרץ באמצעות פגסוס, על ידי סוכנים של משטר אלייב. אותם סוכנים, לקוחות של NSO, העבירו יותר מ-1,000 מספרי טלפון שאחריהם ביקשו לעקוב. איסמאילובה אמרה בעקבות החשיפה כי היא "מרגישה אשמה כלפי המקורות ששלחו לה מידע מתוך מחשבה שחלק משירותי ההודעות המוצפנים הם בטוחים מספיק, הם לא ידעו שהטלפון שלי נגוע".  

עורכי דין מטעם NSO טוענים כי לחברה אין גישה למידע שהלקוחות שלה משיגים באמצעות התוכנות שלה, ובחברה מכחישים את "הטענות השגויות" של עיתונאים וארגונים שונים. לדברי החברה, "NSO נמצאת במשימה להצלת חיים ותמשיך במשימתה למרות הניסיונות להטיל ספק בדרכה".