mako
פרסומת

"הרגשתי שזה נס": הסיבוך הרפואי של אן האת'וויי

הכוכבת ההוליוודית סיפרה בריאיון חדש כי במשך עשר שנים, בשנות ה-30 לחייה, התמודדה עם קטרקט שהתפתח בגיל מוקדם. "זה השפיע על הראייה שלי עד שכמעט הייתי עיוורת בעין שמאל", גילתה ל"ניו יורק טיימס", "לא הבנתי עד כמה המצב חמור". רק ניתוח שעברה החזיר את הראייה למצב תקין

מיכל דאבי
פורסם: | עודכן:
אן האת'וויי
אן האת'וויי | צילום: XNY/Star Max/GC Images, Getty images
הקישור הועתק

לאורך שנות ה-30 לחייה, אן האת'וויי שיחקה בעשרות פרויקטים - כמו למשל בסרטים "בין כוכבים", "המתמחה" ו"הדבר האחרון שהוא רצה"; היא גם נכנסה לנעליה של המלכה הלבנה ב"אליס מבעד למראה", כיכבה ב"אושן 8" וב"המכשפות", דיבבה ב"ריו 2" המצליח ואפילו גילמה את אשתו של אדם נוימן בסדרה "התרסקנו". אבל מסתבר שמתחת לפני השטח היא הסתירה מצב רפואי מורכב.

במהלך ריאיון לפודקאסט של ה"ניו יורק טיימס", הכוכבת חשפה כי הייתה "כמעט עיוורת" בעין אחת במשך כל שנות ה-30 לחייה בגלל קטרקט שהתפתח בגיל מוקדם. "זה אולי יותר מדי מידע - אבל הייתי חצי עיוורת במשך 10 שנים", סיפרה האת'וויי. "זה השפיע על הראייה שלי כל כך עד שבעצם הייתי כמעט עיוורת מבחינה חוקית בעין שמאל שלי, ובסוף עברתי ניתוח. לא הבנתי כמה זה נהיה חמור עד שהצלחתי סוף-סוף לראות את כל ספקטרום הצבעים".

קטרקט הוא מצב שבו עדשת העין נעשית עכורה, מה שגורם לראייה להיראות מטושטשת או "מעורפלת", כמו להסתכל דרך זכוכית קפואה או אדים. "אני מעריכה את הראייה כי אני ממש מרגישה שכל יום שאני מתעוררת ואני יכולה לראות כמו שאני רואה - זה נס", המשיכה השחקנית. "אני ממש מרגישה שלפני שני דורות זה לא היה אפשרי עבור מישהו כמוני. אז אני באמת מרגישה מאוד מחוברת לסוג כזה של נס".

האת'וויי נמצאת בתקופה עמוסה במיוחד, עם חמישה סרטים בכיכובה שעלו ויעלו לאקרנים השנה: "השטן לובשת פראדה 2" ו"אמא מרי" שכבר יצאו, ו"האודיסאה", "תעתוע" ו"סוף רחוב האלון" שיגיעו בהמשך; בחודש שעבר היא הוכתרה ל"אישה היפה ביותר בעולם" על ידי מגזין "פיפל", ובינתיים היא מפריכה שמועות על הליכים רפואיים שלטענתה היא ממש לא עשתה.