mako
פרסומת

גל ירוק ברחובות מנהטן -צפו

רובע מנהטן הוא ללא ספק אחד המקומות עם עומסי התנועה הקשים באמריקה, אבל בעוד שבחלק ניכר משעות היום בעיקר עומדים שם בכבישים, תושב מנהטן הצליח לאחרונה לתעד את עצמו בעת נהיגה בה חלף על פני לא פחות מ-55 רמזורים ירוקים ברצף

ניר בן זקן
mako
פורסם:
55 רמזורים ירוקים ברצף
הקישור הועתק

55 רמזורים ירוקים ברצף
תזמון מדויק או מזל מטורף?

והאמת זה לא ממש מפתיע מאחר שבשטח של כ-60 קילומטרים רבועים חיים למעלה ממיליון וחצי אנשים ובכל יום מגיעים לרובע עוד המוני עובדים הגרים בפרברים ואין סוף תיירים מכל העולם. מנהטן הוא הרובע הצפוף ביותר בניו יורק ואחד מהמקומות הצפופים ביותר בארה"ב.

למזלם של התושבים, העובדים והתיירים במנהטן כבר בראשית המאה ה-20 קברניטי העיר חזו את שהולך להתרחש והקימו מתחת לפני הקרקע רשת יעילה של רכבות תחתיות –הסאבווי שמשמשת לא פחות מ-72 אחוזים מתושבי המקום.

אך למרות שתושבי מנהטן עושים שימוש ניכר בתחבורה הציבורית יותר מאשר בכל מקום אחר באמריקה בה 88 אחוז מהתושבים נוהגים להגיע לעבודה ברכבם הפרטי, עדיין רשת הכבישים באי הצפוף מתקשה לעמוד בעומס ופקקי תנועה גדולים הם מחזה שכיח במקום שנחשב ל"לב" העולם.

פרסומת
55 רמזורים ירוקים ברצף
יש לציין שההישג נרשם בשעות הלילה המאוחרות


למרות כל הפקקים, מסתבר שגם בתפוח הגדול יש לעיתים רגעי חסד ובסרטון שהעלה לאחרונה לרשת תושב העיר טים ברוק. ניתן לראות אותו נוהג ברחבי מנהטן ותופס גל ירוק של לא פחות מ-55 רמזורים ברצף!

אמנם יש לציין שהנהיגה נעשתה בשלוש לפנות בוקר, שעה בה הכבישים נראית אחרת לגמרי מאשר בשעות העומס הגדולות, אך עדיין אין ספק שמדובר בהישג מרשים למדי בכל מקום וכמעט בלתי יאמן על רקע הנופים האורבאניים של הרובע הצפוף.

 >> ניו יורק סיטי: לוח השנה של נהגי המוניות