mako
פרסומת

על גברים, נשים, מכוניות מהירות והקשר ביניהן

צפו בניסוי חברתי מטריד: כמה צעירים ניסו התחיל עם בחורות ברחוב וכצפוי זכו לשלל סירובים, אך כשלפתע נכנסה לתמונה המכוניות שלהם מתוצרת פרארי ולמבורגיני, מרבית הבחורות שינו באופן קיצוני את תושבותיהן. תאוות בצע או סקרנות לגיטימית? תשפטו בעצמכם

נעם וינד
mako
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

אין תמונה
התשובה משתנה כשמכונית הספורט היקרה נכנסת לתמונה

אבל למרות שלכולם ברור שלמכוניות יקרה להחריד יש השפעה קריטית על הרושם הראשוני שאנשים מקבלים על הבעלים שלה ועל אף שכאמור זו הסיבה שרבים מצטיידים במכוניות שכאלה, עדיין רובנו רוצים להאמין שהמכונית הנוצצת וסמלי הסטאטוס הנוספים הם רק הדובדבן שבקצפת ושגם בלעדיהם יש לנו את היכולות להרשים ולהלהיב בנות זוג פוטנציאליות.

האמנם? ובכן יש רק דרך אחת לבדוק זאת וזה בדיוק מה שעשו החבר'ה מערוץ VitalyzdTv ביו-טיוב המתמחים במתיחות המתעסקות בקשר ובאינטראקציה בין המינים.

במתיחה שהועלתה לרשת לפני כחודש מופיע בחור צעיר בחולצה צבעונית המנסה להתחיל עם בחורה אקראית נאה שעוברת ברחוב, בתחילה הוא מנסה מספר משפטי פתיחה עבשים והיא כצפוי לא ממש נענית לחיזוריו ולהזמנה שלו לצאת איתו או אפילו להמשיך את השיחה.
בשלב זה הסיטואציה מקבלת טוויסט והבחור ניגש ללמבורגיני גייארדו רודסטר מרשימה העולה בארצות הברית קרוב ל-200 אלף דולרים (לפני מיסים), פותח את הדלת שלה ושואל את הבחורה אם במקרה היא לא שינתה אולי את דעתה.

הבחורה מביטה ברכב, שואלת האם זו באמת המכונית שלו וראו איזה פלא בתשובה לשאלתו הקודמת מציינת שהיא בהחלט עשויה לצאת איתו ושיש בר נחמד במורד הרחוב.

אין תמונה
תאוות בצע או סקרנות לגיטימית?

אבל הצעיר מעדיף לוותר ו"לייבש" את זו שהסכימה לצאת איתו רק בגלל המכונית, טורח לציין בקול רם הוא לא אוהב רודפות בצע או כמו שהוא מכנה אותן " gold diggers" ומפליג לדרכו.

אנחנו לא ממש התרגשנו מהסרטון, אבל כמעט 29 מיליון אנשים מרחבי העולם  צפו במתיחה הזו והפיצו אותה בין חבריהם בצירוף שלל הערות והארות על בנות המין הנשי, סמלי סטאטוס ותאוות בצע.

כצפוי בעולם הווירטואלי, לא חלף זמן רב עד שהרשת הוצפה בעוד שלל מתיחות באותו הסגנון הכוללת ניסיון כושל להתחיל עם בחורה שמקבל תפנית מהקצה אל הקצה ברגע שמופיעה בתמונה מכונית נוצצת מבית למבורגיני, פרארי או מזרארטי בתמונה.

פרסומת

לפני 3 ימים החבר'ה מ- VitalyzdTvשהעלו את המתיחה הראשונה, חזרו עם מתיחה נוספת אותה הם מכנים "עני מול עשיר" כשהפעם משתתפים בה שני גברים צעירים, האחד נוהג במכונית ישנה שלא שווה פרוטה והשני במזראטי פתוחה ויקרה.

בתחילת הסרטון הבחור עם הגרוטאה עוצר ליד צעירה נאה הממתינה לאוטובוס ומנסה להתחיל איתה, אך כצפוי זוכה להתעלמות מוחלטת ונאלץ לוותר.  בהמשך צעיר אחר מגיע למקום, כחלק מהמתיחה, במזראטי פתוחה וכמה לא מפתיע הוא לא צריך להתאמץ יותר מדי כדי לשכנע את אותה הבחורה להצטרף אליו לסיבוב בעיר.

גם סרטון זה זכה לתפוצה ויראלית ובתוך שלושה ימים כבר קרוב ל-5 מיליון אנשים צפו בו וגם כאן המפיצים מנסים להעביר מסר לא הכי חיובי על בנות המין היפה.

האמת? בניגוד למיליוני צופים אנחנו לא ממש השתכנענו ולדעתנו הסרטונים הללו ממש לא מצליחים לאושש את הסטריאוטיפ הדי משפיל שמיוחס כאן לנשים ולטעמנו ממש כמו שקשה להאשים את הנשים באנטיפטיות משום שסירבו להיענות לחיזורים המשונים של גבר זר ברחוב כך קשה לקבוע שתאוות בצע היא הסיבה שגרמה להן לשנות את דעתן כשהתברר שלאותו גבר אלמוני יש, כביכול, פרארי או למבורגיני. מה אתם אומרים?