mako
פרסומת

החשמל מגיע לבירה

בטר פלייס מעלה הילוך ופותחת סוכנויות מכירה נוספות בירושלים ובחיפה. מעתה גם תושבי שתי הערים הגדולות יוכלו להתרשם מהפלואנס Z.E, ללמוד על השיטה של בטר פלייס ולצאת לנסיעת מבחן מחשמלת קרוב לבית

נעם וינד
mako
פורסם:
הקישור הועתק

מבחינה עיצובית הרנו פלואנס Z.E. דומה מאוד לזו המונ
מבחינה עיצובית הרנו פלואנס Z.E. דומה מאוד לזו המונעת בבנזין | צילום: רונן טופלברג

מעתה באולמות התצוגה של רנו בירושלים וחיפה, שעברו לאחרונה ביחד עם מרכזי השירות של קרסו מתיחת פנים משמעותית שתצוין בהופעה מיוחד של להקת משינה בירושלים בחמישי, תוצג גם הפלואנס Z.E החשמלית. במקום יהיה נוכח גם נציג של בטר פלייס שידע לספק כל מידע שיעניין את הרוכשים הפוטנציאלים וכמו כן למתעניינים תהיה אפשרות לצאת עם המכונית לנסיעת מבחן נטולת פליטת מזהמים. בקרוב נציגות נוספת של בטר פלייס תפתח גם בסוכנות רנו בבירת הנגב, באר שבע.

בימים אלה נמצאת בטר פלייס במאמץ להשלים את בנייתן של כ-40 תחנות להחלפת סוללות שאמורות להעניק למשתמשי החשמלית של בטר פלייס, המצוידת בטווח של כ-160 קילומטרים בלבד בין טעינות, חופש תנועה כמעט זהה לזה של מכונית רגילה.

רנו פלואנס
תהליך החלפת הסוללה מרשים למדי ואורך קצת פחות מ-6 דקות | צילום: נעם וינד

כזכור, לפני כשנה בטר פלייס חשפה את מחירו של העתיד החשמלי המורכב ממחירה של הפלואנס החשמלית שנקבע על 123 אלף שקלים (ללא עלות הסוללה) ומנוי חודשי הכולל שירותי דרך, טעינה והחלפת מצברים ללא הגבלה שגובהו נקבע על פי בחירה בחבילת קילומטרים (בדומה לחבילת זמן אוויר בשוק הסלולר) של בין 20 ל-30 אלף קילומטרים בשנה. 
עלות המינוי החודשי הבסיסי עומדת על 1,090 שקלים לחודש או 13,080 שקלים בשנה. עלות נסיעה למרחק זהה ברכב משפחתי מונע בנזין אמנם תעלה, במחיר הדלק הנוכחי העומד על 7.65 שקלים לליטר, כמה מאות שקלים יותר אך לא מדובר בהפרשים גדולים במיוחד שיעניקו לרוכשי המכונית החשמלית תמריץ כלכלי מוחץ.

עם זאת בבטר פלייס מציינים שבמיוחד לנוכח ההשתוללות במחירי הדלק בחודשים האחרונים הם מאמינים שברגע שיושלם תהליך הקמת תחנות החלפת המצברים ועמדות הטעינה הציבוריות החברה תוכל להעלות הילוך במאמצי השיווק ולהוכיח לכל הספקנים כי בציבור הישראלי יש רבים הממתינים בציפיה להשתחרר מהתלות בדלק הערבי ולהצטרף למהפכה החשמלית בדרך לעולם ירוק יותר.

פרסומת

נסיעה משמעותית בחשמלית של בטר פלייס
האם היא תכבוש בקרוב את כבישי מע"צ? | צילום: רונן טופלברג