mako
פרסומת

10 אחוזים מהמשתמשים בנייד בנהיגה היו מעורבים בתאונה

על אף שנראה שלכולם ברור שהשימוש בטלפון הנייד בזמן נהיגה מסוכן, סקר בריטי מגלה כי יותר מ-35 אחוזים מהנהגים מודים כי הם משתמשים בסלולרי בנהיגה, זאת על אף שכ-10 אחוזים מהם הודו כי הסחת הדעת של המכשיר כבר גרמה להם להיות מעורבים בתאונה. לבד משיחות ומהודעות טקסט, אחוזים לא מבוטלים הודו שהם מנצלים את הסמארטפון גם ל גלישה בטוויטר ובאינסטגרם ואף לצילום סלפי

נעם וינד
mako
פורסם:
סמס בנהיגה
הקישור הועתק

אייפון
יודעים שזה מסוכן אבל לא יכולים להתנתק | צילום: אימג'בנק/GettyImages

לעתים אנחנו מרגישים שאנחנו חוזרים על עצמנו כמו תקליט שבור, ועל אף כמות הפעמים הלא מבוטלת בה הזהרנו והתרענו שוב ושוב מפני הסכנות הרבות של שימוש במכשיר הטלפון במהלך נהיגה, נראה שפשוט אתם לא באמת מפנימים, פועלים בהתאם ופשוט מפסיקים להתעסק בסמארטפון במהלך נהיגה.

נראה כבר שהשתמשנו בכל דרך אפשרית כדי להבהיר את הנקודה. הבאנו סיפורים על תאונות איומות שהתרחשו כתוצאה מסמס קטן, ראיינו מומחים ואפילו הזמנו אתכם להתנסות בעצמכם בסימולטר הנהיגה המוסחת שלנו, ועדיין, על אף שבתיאוריה נראה שכולם הבינו את המסר, מסתבר שברגע שאתם שומעים את הצלצול של הודעת טקסט חדשה או שיחה במהלך נהיגה אתם פשוט שוכחים הכל, גם עם אתם עם יקירכם ברכב וגם בזמן שאתם נוהגים במהירות תלת ספרתית בכביש.

התאונה בצומן השריון, אתמול
10 אחוזים מהמשתמשים בנהיגה הודו כי היו מעורבים בתאונה בעקבות השימוש בנייד | צילום: חדשות 2

בסקר שנערך לאחרונה בקרב אלפי נהגים על ידי אתר השוואת מחירי ביטוח בבריטניה התברר שמעל ל-35 אחוז מהם הודו (יש לנו תחושה שנתוני האמת אף גבוהים יותר) כי הם משתמשים בטלפון החכם שלהם באופן תדיר במהלך נהיגה.

פרסומת

הפרט המעניין באמת בסקר הבריטי רחב ההיקף הזה הוא העבודה שכמעט 10 אחוזים מהנהגים שהשתמשו בטלפון בזמן נהיגה הודו כי היו מעורבים בתאונה, קלה או קשה, כתוצאה מאותו שימוש בנייד בזמן הנהיגה.

אכיפה של עבירות נהיגה מוסחת הפכה בשנים האחרונות לנושא מרכזי בכל העולם. עם זאת, מסתבר שבקרב משתתפי הסקר בבריטניה מספר הנהגים שקיבלו דו"ח משטרתי על שימוש בנייד בנהיגה היה נמוך ממספר הנהגים שהיו מעורבים בתאונה כתוצאה משימוש בסמארטפון.

מסמסים בנהיגה
57 אחוזים מהנהגים שקיבלו דו"ח ממשיכים להשתמש בסלולרי בנהיגה | צילום: אימג'בנק/GettyImages
פרסומת

יתרה מזאת, על אף שהקנס בבריטניה על שימוש בטלפון בזמן נהיגה לא נמוך במיוחד (90 לירות שטרלינג שהם כ-520 שקלים) מסתבר ש-57 אחוזים מבין מקבלי הדו"חות ציינו שהם ממשיכים להשתמש בנייד כשהם אוחזים בהגה.

בעוד שבעבר אנשים השתמשו בטלפונים ניידים רק כדי לדבר או לשלוח הודעות טקסט, הטלפונים החכמים גורמים לנהגים לעשות בהם שימושים מגוונים נוספים ובין אלפי הנשאלים בסקר בממלכה המאוחדת רבים, ובמיוחד צעירים בגילאי 18-24, דיווחו על גלישה במדיה חברתית, אתרי אינטרנט ועוד ובין היתר 9 אחוזים ציינו כי הם משתמשים ב- Snapchat בזמן נהיגה, 8 אחוזים רשמו פעילות בטוויטר ו-5 אחוזים ציינו כי גלשו באינסטגרם בזמן שהיו אמורים להתרכז במלאכת הנהיגה.

אגב תמונות ואינסטגרם, מסתבר שלא פחות מ-7 אחוזים מכלל הנשאלים הודו כי צילמו תמונות סלפי ואחרות בזמן נהיגה ובדיקה קצרה באינסטגרם מגלה יותר מ-10,000 תמונות המתויגות תחת "DrivingSelfie" או "DrivingSelfies".

פרסומת

סלפי -  בנהיגה 2
מגוון השימושים התרחב ולא מעט אנשים אף מנצלים את הזמן ברכב כדי לצלם סלפי | צילום: סלפי