כואב בעין: סאנגיונג רודיוס החדש נחשף
הדור החדש של הרכב שהצליח לככב בכמעט כל דירוג "המכוניות המכוערות בעולם" בעשור האחרון נחשף, ולצערנו מבטיח לעצמו עוד שנים בראשות המצעד המביך


האמת שאין אפילו זווית אחת ממנה המיניוואן הקוריאני נראה מזמין. זה מתחיל בפרונט הכולל גריל עצום ופנסים שמזכירים עיניים שמוטות ונראה כמו חיקוי דה-לה-שמאטע למרצדס, ממשיך לצדודית גמלונית עם בתי גלגלים קטנים ומגיע לשיא בחלק שמאחורי הדלת האחורית שנראה כמו תוספת שלאחר מעשה למען השימושיות לאחוריים המקוריים שהיו בעלי מראה זורם היורד כלפי מטה.

בשבוע שעבר החברה אף שיחררה טיזר בדמות צמד איורי מחשב ראשוניים למדי שהצביעו על עיצוב, אולי לא מהפכני, אבל בהחלט יותר נעים לעין ומעורר ציפיות לנוכח הזוועה הנוכחית.
אך, כפי שכבר נוכחנו לא פעם בעבר, כמעט כל המכוניות נראות מרשימות למדי בשרטוטים הראשונים בקווים חופשיים וצריך להמתין לראות תוצאה המוגמרת במציאות כדי באמת להבין במה מדובר.
אוי, כמה לצערנו זה נכון במקרה של הרודיוס החדש, שהיה אמורה להיחשף באופן מלא רק בתערוכה אך תמונות ראשונות שלו מאירוע סגור לסוכנים הגיעו בסוף השבוע לרשת.

איך נאמר זאת בעדינות? לא מדובר ברכב נאה במיוחד והדור החדש של הרודיוס שיקרא בשווקים מסוימים "קורנדו טוריסמו" ובאחרים "סטביק" אמנם מציג עיצוב שונה לחלוטין מזה המוכר אך באורח פלא סובל כמעט מכל הכשלים העיצוביים של הדור היוצא כשבראשם גם הפעם עיצוב הזוי במיוחד לחלק שמאחורי הדלתות שנראה כסרח עודף שהתווסף במועד מאוחר יותר.
אחרי החשיפה הרשמית לעיני הציבור בז'נבה ,המיניוואן הקוריאני החדש צפוי להגיע לשווקים בקיץ אך עם עיצוב כזה לא נראה שבסאנגיונג צריכים לצפות לזינוק במכירות. יחד עם זאת, נראה שעל דבר אחד אין עוררין ואין ספק שגם הרודיוס החדש יבטיח לעצמו מקום של כבוד בצמרת דירוגי המכונית המכוערות בעולם גם בשנים הבאות.
