mako
פרסומת

שלושה ימים אחרי השינוי בחוק - פסטיבל קנאביס ענק בתאילנד

חוקי הקנאביס בבנגקוק השתנו באופן דרסטי בשבוע שעבר, והתאילנדים בהחלט יודעים לזהות סיבה טובה למסיבה. באחד מחופי החול הלבן היפהפיים שממזרח לעיר הבירה, השתתפו אלפי אנשים בפסטיבל שכולו קנאביס

מערכת mako קנאביס
mako קנאביס
פורסם: | עודכן:
פסטיבל קנאביס בתאילנד
צילום: The Bangkok Post, twitter
הקישור הועתק

תאילנד הפכה בשבוע שעבר למדינה בה קל, נגיש וחוקי לצרוך קנאביס, יותר מכמעט כל מדינה אחרת באסיה. אתמול, לרגל השינוי המשמח, התכנסו לפני יומיים (ראשון) אלפי תאילנדים לחגוג את פסטיבל הקנאביס הראשון במדינה.

השינוי הדרסטי בחוקים של המדינה הדרום-אסיאתית אושר באופן רשמי לפני קצת יותר מארבעה חודשים, וביום חמישי האחרון הוא נכנס לתוקף. המשמעות – כל אזרח תאילנדי זכאי לגדל קנאביס בביתו, ובלבד שיבקש רישיון לעשות זאת (הליך פרוצדורלי בלבד, שכל אזרח יכול לעשות בקלות), וכן רשאי למכור מוצרי קנאביס ולהשתמש בהם. החוק מגביל את השימוש למקומות פרטיים בלבד ואוסר שימוש בפומבי, אולם תקנות של אי-הפללה הופכות את השימוש בקנאביס בפועל לנוח למדי. לכן, נושא תיירות הקנאביס בתאילנד נמצא בנסיקה, וכבר עכשיו ניתן למצוא מסעדות ובתי-מרגוע המבססים את החוויה שהם מעניקים לתייר על מוצרים המכילים את הצמח או חלק מרכיביו.

שדה קנאביס
שדה קנאביס | צילום: JayHub, shutterstock

"מאז שהחוק החדש נכנס לתוקף, אנשים נותנים לי ג'וינטים כל הזמן", סיפר אחד מהאומנים שהגיעו להופיע בפסטיבל, נגן ג'אז אמריקאי המתגורר בבנגקוק. "אני לא יודע להגיד לך כמה ג'וינטים כבר עישנתי". הפסטיבל, שהשתתפו בו כ-3,000 אנשים, התקיים באחד מהחופים היפהפיים שממזרח לבנגקוק. ומדובר בפסטיבל קנאביס אמיתי: החל מחולצות ומזכרות שונות שנמכרו למבקרים, ועד לבאנגים, תפרחות קנאביס שונות וג'וינטים שחולקו לכל דורש.

כיוון קנאביס לשימושים רפואיים חוקי בתאילנד כבר מ-2018, יש במדינה לא מעט חברות המייצרות מוצרי קנאביס כבר תקופה לא מבוטלת, וכעת הן נפתחות לשוק חדש וגדול הרבה יותר. רבות מהחברות האלה הגיעו גם הן לפסטיבל והציעו את מרכולתן.