שרת הכלכלה החדשה, אורנה ברביבאי, התייחסה בסוף השבוע שעבר לתחום הקנאביס הרפואי ולתפקידו של משרדה בנושא זה. אנו נמצאים בתקופה בה הביקורת הציבורית בהקשר של קנאביס רפואי בישראל מופנית בעיקר כלפי שני משרדים ממשלתיים: משרד הבריאות, שתחת סמכותו נעשתה אסדרה של התחום ומשרד הכלכלה, האחראי על הרפרומה בנושא הייצוא החקלאי, שעוררה תגובות סותרות בנוגע ליתרונותיה ולחסרונותיה בקרב יצרני הקנאביס הרפואי בישראל.

בדיון שנערך בכנסת בחודש שעבר בנושא רפורמת הקנאביס, ציינה נציגת משרד הכלכלה שעל-פי הערכות המשרד, לגליזציה של קנאביס בישראל תניב הכנסות של מיליארדי שקלים למדינת ישראל. ביום חמישי האחרון (9.9.2021) התייחסה לראשונה שרת הכלכלה, אורנה ברביבאי, באופן ישיר לנושא הקנאביס הרפואי בעת סיור שערכה בחוות הגידול של חברת הקנאביס "תיקון עולם", בפוסט שפרסמה בעמוד הפייסבוק שלה. "קנאביס רפואי הוא נושא חקלאי, בריאותי או כלכלי" רשמה השרה. "מאחר ומדובר בתחום מורכב עם השלכות מרחיקות לכת על כל אלה, לצד השפעות תרבותיות וחברתיות, הלכתי ללמוד את הנושא".

בדבריה רשמה השרה שהבינה כי יצרני הקנאביס הרפואי בישראל סובלים מקשיים רבים בעקבות המתווה הכלכלי החדש, וכן כי הסובלים העיקריים הם המטופלים עצמם. היא סיימה את הטקסט בהצהרה שעשויה לעורר אופטימיות זהירה: "גיליתי כי המגבלות הקיימות, מקשות מאוד על היצרנים המקומיים לשווק בארץ מוצרים שיכולים לסייע למטופלים רבים הזקוקים לכך ובעצם מעודדים ייבוא מוצרי קנאביס רפואי לישראל, על אף היתרון היחסי שיש לנו בתחום. הסמכויות נתונות בידי משרד הבריאות, אך נכון לנתח את המשמעויות ולהסדיר את מדיניות הייצור והייצוא בראיה רחבה. הולכת לטפל גם בכך מול כלל הגורמים הרלוונטיים".