mako
פרסומת

משטרת ישראל עצרה צעירים שהקימו שדה קנאביס גדול בדרום

שיטת השקייה ייחודית ו-1,240 שתילים: המשטרה עצרה צעירים המתגוררים באיזור רמת חובב, בעת שהקימו שדה קנאביס בלתי חוקי. במשטרה מתלוננים על תופעה של ישראלים המוצאים שדות קנאביס מסוג זה, וקוטפים לעצמם במקום לדווח

שמעון איפרגן.
mako קנאביס
פורסם:
משטרת ישראל חשפה שדה קנאביס בנגב
צילום: דוברות משטרת ישראל
הקישור הועתק

בשנה האחרונה משטרת מרחב הנגב בסיוע יחידת 'יואב' ויחידת מסתערבים של מג"ב בדרום חשפו מאות חממות ושדות קנאביס שהוקמו ברחבי הנגב, והיו אמורים להכניס לכיסיהם של עבריינים מהפזורה מאות מיליוני שקלים. אתמול בלשי יחידת 'יואב' הבחינו בשעות הצהרים בגבר כבן 30 שרכב על טרקטורון לנחל סכר שבנגב. הם המתינו במארב במשך כמה דקות. למקום הגיע אדם נוסף שסייע לחברו להשקות ולשתול שתילים בשדה המריחואנה החדש שהקימו.

הבלשים המתינו לרגע הנכון, פשטו על השדה מכל הכיוונים, ועצרו את שני החשודים כבני 30 המתגוררים באזור רמת חובב. במקום נתפסו 1,240 שתילים שהושקו בשיטה ייחודית באמצעות בריכות מים שהוקמו וגנרטור.

משטרת ישראל חשפה שדה קנאביס בנגב
צילום: דוברות משטרת ישראל

הבלשים החרימו את הטרקטורון ואת המריחואנה. החשודים נלקחו לחקירה ביחידת יואב. באחרונה טוענים במשטרה כי מטיילים ברחבי הנגב שנתקלים בשדות מריחואנה מעדיפים לקטוף את החומר ולקחת לעצמם מאשר לדווח למשטרה. "הם לא מבינים שהם בעצמם מבצעים עבירה פלילית", הזהירו במשטרה, "הם צריכים לדווח על זה מיד למשטרה".

רפ"ק תומר פלס, קצין מודיעין בילוש יחידת יואב: "הבלשים הבחינו באירוע המחשיד וצמצמו למקום. נעצרו 2 חשודים בשעת מעשה כשהם מבצעים טיפול בגידול בקנה מידה גדול יחסית לחממת מריחואנה. אין ספק שבצד האכיפה נגרם כאן גם נזק כלכלי משמעותי והכל יחד מצטרף למאבק על המשילות בנגב ונגד מחוללי הפשיעה".

משטרת ישראל חשפה שדה קנאביס בנגב
צילום: דוברות משטרת ישראל