ד"ר תמר ישר // מומחית הרדמה, רפואת כאב וטיפול נמרץ

 גיל: 65

תרומה עיקרית

ד"ר תמר ישר היא רופאת כאב מוערכת בעלת ניסיון נרחב. לאורך השנים, סייעה לאלפי מטופלים בקבלת רישיון לקנאביס רפואי. היא נחשבת לאחת מהרופאות המסורות ופועלת על מנת לסייע למטופליה לצלוח את מסכת הייסורים והבירוקרטיה בדרך אל הרישיון. ישר ידועה כמי שעשתה מאמצים רבים על מנת להקל על חולים ולעקוף את המגבלות. 

איך התגלגלה למהפכה הירוקה

ב-2008 עבדה ד"ר ישר במרפאת הכאב של איכילוב. באותה תקופה, הקריטריונים לקבלת הרישיון היו מצומצמים מאוד. שם התוודעה לראשונה לקנאביס והחלה ללמוד את רכיביו וההשפעות שלהם.. כשיצא 'הספר הירוק' של משרד הבריאות, שלמעשה מכיל את כל ההתוויות הרפואיות לטיפול בקנאביס, החלה היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות, להציע קורסים לרופאי כאב. ישר הצטרפה לאחד מהקורסים הללו. מאז, היא מקבלת אל הקליניקה שלה מטופלים רבים ורבים מהם זכו בסיועה לקבל את הרישיון. היא מלווה את המטופלים באופן שוטף ומסייעת להם לעשות שימוש מושכל ומתאים בקנאביס.

איפה היא היום?

ד"ר ישר ממשיכה לטפל במרפאת הכאב שלה בתל אביב ומנפיקה רישיונות קנאביס עבור חולים. 

מי האדם שתרומתו לתעשיית הקנאביס היא החשובה ביותר לדעתך? 

"פרופ' רפאל משולם הוא התורם הכי משמעותי".

איך היית רוצה לראות את עתיד תעשיית הקנאביס בישראל?

"אני חושבת שהמדינה חייבת להשקיע יותר במחקרים על רכיבי הקנאביס. גם היום, הידע שלנו עדיין מאוד מצומצם וככל שנדע יותר, נוכל לייעד את הקנאביס למספר רב יותר של מטופלים ולדייק את הטיפול. ההתוויות חייבות להיות גמישות יותר. לא ייתכן שאדם שסובל ממחלה מסוימת, שהוחלט באופן שרירותי לחלוטין שכדי לקבל עבורה קנאביס יש לבחון מיצוי תרופתי לשנה, פשוט יסבול עד שיקבל את התרופה שמתאימה לו. יש לדבר הזה השלכות. תרופות אופיאטיות גורמות לעצירות, לטחורים, לעתים נדרשים אפילו ניתוחים. שיקול הדעת של הרופא הוא זה שצריך לקבוע ולא קריטריונים שרירותיים. זוהי הדרך היחידה שבה נוכל להיות רופאים ולא בירוקרטים". 

המהפכה הירוקה: 16 האנשים ששמו את ישראל על המפה