עם הרפורמות מרחיקות הלכת של צריכת קנאביס רפואי בארץ ובעולם, הפך השוק ללגיטימי, תחרותי, עסקי, צרכני ושירותי לכל דבר. מטופלי הקנאביס של היום יכולים ליהנות מאפשרות הבחירה, ממחירים תחרותיים וממגוון רחב של מוצרים מקומיים ומיובאים.

המהלך לפתוח את שוק הקנאביס לייבוא מחו"ל ייטיב עם הצרכן במובן של הגברת התחרות והוזלת המחירים, כמו גם שיפור השירות, זמינות המוצרים וכמובן וחשוב מכל - הבטחת איכות המוצר. מדוע עדיין שווה לצרכן הקצה לדבוק במוצרים מקומיים כחול-לבן? יש לכך כמה סיבות מרכזיות.

תו התקן של קנאביס רפואי

מגדלי הקנאביס הרפואי הישראלים  מחויבים לתווי תקן מחמירים, אליהם אינן מחויבות חוות הגידול הענקיות שברחבי העולם. כרגע הן אינן מחויבות לעמוד בו גם בייבוא לישראל וזו אחת הסיבות המשמעותיות להמשיך ולדבוק בתוצרת המקומית.

צריך לזכור שחוות גידול הקנאביס הרפואי בישראל אינן עוד מעבדות פיראטיות בדירות מסוגרות או על גגות נידחים ברחבי הארץ, אלא שדות גידול הפועלים ברישיון, מטופלים ונתונים לרגולציה ולעיניהם של מבקרי משרד הבריאות. תו התקן הישראלי שנקרא IMC (Israeli Medical Cannabis), גובש ע"י היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות (היק"ר), הוא הקו המנחה לפעילותו של השוק בארץ. מטרתו היא הבטחת איכות המוצר כמו גם כל שרשרת הייצור מאופן הגידול דרך הטיפול במעבדות ועד אופני האריזה וההפצה. זאת בכדי להמשיך ולהבטיח את בריאות המטופלים. מדובר בתו תקן שנחשב למתקדם ואחר המחמירים  ברחבי העולם.

ותק וניסיון ישראלי

ישראל הפכה למעצמת קנאביס רפואי ותיקה עם ידע וניסיון שנצברו במהלך שנים. החברות הישראליות הן מהראשונות בעולם שקיבלו אישור לגידול ופיתוח קנאביס למטרות רפואיות ומתמחות בתחום כבר למעלה מעשור, עובדה המעניקה להן יתרון תחרותי מובהק אל מול המתחרות מרחבי תבל. שנים של מחקר, צבירת ידע ומקצוענות בפיתוח, השבחה וייצוב של מגוון זנים.

היכרות עם המטופלים

חברות הגידול הישראליות מקפידות לשמור על קשר רציף ומעמיק עם המטופלים על שלל צורכיהם. זהו קשר שנועד, בין השאר, לייצר מוצרים וטיפולים מותאמים לצורכי השוק ולצרכים הנקודתיים של הצרכן הסופי, שהוא המטופל. התאמה של זנים, השבחה וייצוב שלהם תוך שימת דגש על משוב חוזר ושיפור מתמיד הם מנת חלקן של החברות המקומיות ועיקרון משמעותי לשימור.

זמינות, רציפות, מחויבות

קנאביס הנו גידול חקלאי לכל דבר הנתון לתנאי מזג אוויר ולתנאי גידול משתנים המשפיעים על היבול. זוהי כמובן עובדה חובקת עולם, אך בעוד חוות הגידול הבינלאומיות אינן מחויבות לאספקה סדירה ושוטפת לשוק הישראלי, החברות המקומיות מחויבות לכך ועוד איך. נכון לעכשיו ועד להודעה חדשה ממוקדות החברות המקומיות לשוק המקומי בלבד והסיכוי או הסיכון כי יתכנו הפרעות בזמינות המוצרים הוא נמוך בהרבה מאשר מוצרי הקנאביס הרפואי המיובאים מחו"ל.

בגלל הכלכלה

לצרוך מוצר מקומי, כחול-לבן שתומך בכלכלה ובתעסוקה המקומית, הוא לא סיסמא חדשה ובוודאי לא ריקה מתוכן בוודאי בהתחשב באירועי השנה החולפת שכללו את מגפת הקורונה והמשבר הכלכלי החריף שהביאה עמה. צריכת תוצרת מקומית היא תמיכה בשוק המקומי, בעובדים המקומיים ומשפחותיהם. תמיכה בכלכלה המקומית וסיוע בשיקומה. ואם דיברנו על ותק וניסיון ישראליים שמובילים לאיכות מוצר גבוהה יותר, ככל שימשיכו צרכנים ישראלים להשתמש בתוצרת ישראלית, כן תמשיך מגמת השיפור, הפיתוח וההשבחה של המוצר. מעגל קסמים שימשיך להעניק לחברות הישראליות יתרון תחרותי ברמה הגלובלית.

המחיר הסביבתי

אנחנו חיים בעולם שמייצר זיהום סביבתי וגורם לנזקים סביבתיים ובריאותיים. מערך שינוע הסחורות הבינלאומי הוא גורם משמעותי בסיפור. צריכה של תוצרת מקומית, וזה נכון כמעט בכל תחום ושוק, מצמצת שימוש בדלקים מזהמים ויצירת זיהום לסביבה. וכשהתוצרת המקומית איכותית, מבוקרת ובטוחה, אין סיבה שלא.