שימוש בקנאביס רפואי הוא תהליך פשוט יחסית, אך אחד השלבים הראשונים והבסיסיים ביותר בו שכמעט ולא ניתן להימנע ממנו (אלא בצריכה של שמן קנאביס או תפרחת גרוסה) הוא העיבוד הבסיסי של פרחי הקנאביס השלמים לתצורה גרוסה וניתנת לעישון או אידוי. התהליך התבצע בתור אביזר נפוץ ומוכר שנקרא "גריינדר", ולעיתים מכונה בשפה "נקייה" בשם מטחנת תבלינים. מכיוון שמדובר באביזר כה נפוץ שעשוי להיות גם כל כך זול, אפילו במחיר של שקלים בודדים, רבים נוטים לחשוב שמדובר בנושא שאין סיבה להעמיק בו יותר מדי, אך למעשה יש כמה טיפים מאוד חשובים שכדאי לכם לדעת עליו, בעיקר לפני שאתם בוחרים אחד להשתמש בו לתקופה הקרובה.

פלסטיק אקרילי או מתכת – השיקול הראשון לפני היציאה לדרך

החומר ממנו עשוי הגריינדר הוא אולי הדבר החשוב ביותר שאתם צריכים להיסגר עליו, כאשר השיקול העיקרי צריך להיות בין שני חומרים בלבד: פלסטיק אקרילי שקוף למחצה, או פלדת אל חלד איכותית המצופה בציפוי מגן חיצוני. ישנם חומרים רבים מהם עשויים גריינדרים שונים ומשונים, אך אלו שני החומרים היחידים המציעים הגנה גבוהה מפני גירוד שביבים של חומר זר לתוך תערובת הקנאביס, שגם אינם נמצאים בסכנה של הצטברות חלודה.

תפרחות קנאביס (צילום: Michele Ursi, shutterstock)
תפרחות קנאביס | צילום: Michele Ursi, shutterstock

מה שמפריד בצורה משמעותית בין שני סוגי החומרים הללו הוא כמובן המחיר שלהם, זאת בנוסף להבדל ניכר במשקלם כמובן, אך זה פחות משמעותי למרבית הצרכנים. המחיר לעומת זאת הוא נושא משמעותי ביותר, שכן גריינדרים מפלסטיק אקרילי איכותי עשויים לעלות בסביבות 40-50 ש"ח ואילו גריינדרים איכותיים מפלדת אל חלד יכולים בקלות לעלות גם 400-500 ש"ח. חשוב להבין שלא מדובר בהכרח על "בזבוז" כסף, מכיוון שגריינדרים ממתכת נוטים להחזיק להרבה יותר זמן מבלי ששיניהם יתכהו יתר על המידה, וכאן מגיע המקום של כל אחד להחליט כמה הוא מעוניין להשקיע מראש במטרה לחסוך החלפות עתידיות בהמשך.

צורת השיניים הטוחנות – צורת "יהלום" מול צורות אחרות

המטרה של גריינדרים היא אך ורק לטחון קנאביס לתצורה גרוסה. לכן ניתן לקבוע, מבחינה מתמטית וגיאומטרית, מהי הצורה הטובה ביותר לעצב לפיה את השיניים הטוחנות שקבועות בשני צדי הגריינדר. צורה זו, כך מסתבר לפי תהליך מחקר ופיתוח שביצעו חברת "וולקנו" וחברות מובילות אחרות בעולם אביזרי העישון, היא צורת "יהלום" (כך היא מכונה לרוב) בה כל שן מעוצבת בצורה פירמידה שוות צלעות.

גריינדר קנאביס (צילום: Vane Nunes, shutterstock)
גריינדר | צילום: Vane Nunes, shutterstock

מלבד תצורה זו, ישנן תצורות רבות נוספות לעיצוב שיני גריינדרים, בין היתר בתצורת של חצאי גלילים, ביניהם מוצבים מעוינים או שורות של שיניים ישרות ודקות, אך הלכה למעשה אף תצורה אחרת לא מספקת גריסה אחידה ודקה כמו תצורת היהלום ולכן מומלץ מראש לבחור רק בה. כמו כן, הדרך הפשוטה ביותר לבדוק שמדובר בגריינדר שעוצב נכון היא להצמיד בחוזקה אצבע אחת לקצה השיניים שלו כדי לבדוק האם הן חדות, כיוון שתצורתן הבסיסית גורמת להן להרגיש חדות במיוחד בקצה העליון שלהן.

ידית הגריסה והאלטרנטיבה האוטומטית – בעיקר לבעלי צרכים מיוחדים

טיפול בקנאביס מיועד לחלק מהאנשים הסובלים מהמחלות הקשות ביותר שמוכרות לאנושות, בין היתר מחלות אונקולוגיות ונוירולוגיות המלוות בשיתוק חלקי או חולשה תמידית בגפיים. מכאן בעצם מגיע העיצוב הבסיסי של גריינדרים המלווים במעין ידית עליונה הניתנת לסיבוב בצורה המקלה על גריסת פרחי הקנאביס. עבור מי שיכול להשתמש בגריינדר רגיל, אין כל יתרון בקיומה של ידית זו, שרק מייקרת ומסבכת את המנגנון הבסיסי של הגריינדר וכמעט תמיד מקצרת את אורך חייו בשל כך. לכן - מי שלא צריך אותה, עדיף שיימנע ממנה לחלוטין.

עלי קנאביס (צילום: Kym MacKinnon, unsplash)
עלי קנאביס | צילום: Kym MacKinnon, unsplash

בצורה דומה, אין צורך לחשוב יותר מדי על האפשרויות האוטומטיות שקיימות בשוק בשלל גדלים וסוגים. גם הם בדרך כלל מיועדים לבעלי צרכים מיוחדים שקשה להם עד בלתי אפשרי להם לתפעל את הגריינדר בעזרת כוח פיזי, בעיקר כאשר מדובר במטופלים אשר צורכים כמות גדולה של קנאביס ולכן יאלצו לבצע פעולה קשה זה פעמים רבות. מי שיכול לעשות שימוש בגריינדר רגיל ימצא כי מדובר בדרך כלל באלטרנטיבה לא רק זולה בהרבה, אלא גם הלכה למעשה מהירה יותר בתהליך הגריסה, כל עוד לא מדובר על כמויות גדולות במיוחד של קנאביס שייגרסו מהר יותר בגריינדר אוטומטי. לכן אין סיבה לבחור בגריינדר אוטומטי אם אין לכם "צרכים מיוחדים" מבחינת כמויות או קשיים ומוגבלויות, המקשים על השימוש בגריינדר רגיל.