רכישה של קנאביס רפואי היא לכאורה תהליך פשוט מאד עבור מי שכבר יש בידו רישיון קנאביס רפואי. מודל זה, שקיים כיוון שהנו נחוץ למען ביצוע הרכישה בצורה חוקית, מבלבל מטופלים רבים וגורם להם לחשוב כי מדובר בתהליך של "קליק וסיימנו" שאפשר לבצע אפילו מבלי להגיע פיזית לבית מרקחת. בפועל, יש לא מעט דברים שיכולים להשתבש בדרך ולגרום לדחיית האספקה החודשית ומימוש המרשם.

אם נמיין בצורה מושכלת את הבעיות הנפוצות בהם נתקלים מטופלים שכבר אושר להם רישיון קנאביס, נגלה כי כמעט כולן יכולות להימנע על ידי הכנה פשוטה מראש. למעשה, בעזרת עשרה טיפים פשוטים, אפשר להפוך את תהליך רכישת הקנאביס הרפואי מבתי המרקחת להרבה יותר יעיל ולצמצם משמעותית את הסיכון שבקשת מימוש המרשם החודשי תידחה.

לפניכם עשרה דברים שכדאי לכם לבדוק ולוודא לפני שאתם מגיעים לבית המרקחת לקבל את האספקה החודשית, בעיקר במקרה שמדובר באספקה הראשונה שלכם. כך תבטיחו שחווייתכם כלקוחות ובעיקר הרצף הטיפולי שלכם לא ייפגעו:

  1. יש לוודא כי ברשותכם רישיון ומרשם בתוקף - החטא הנפוץ ביותר של מטופלי קנאביס רפואי בעלי רישיון הוא לשכוח את תנאי הבסיס של הרישיון שלהם ובעיקר את תוקפו, כמו גם את תוקפם של המרשמים החודשיים שלהם. ללא רישיון קנאביס בתוקף ומרשם קנאביס בתוקף - שני מסמכים נפרדים שאמורים שניהם להימצא בתיבת הדואר האלקטרוני של כל מטופל וכן בעותקים מודפסים ליתר ביטחון - לא ניתן לבצע רכישה של מוצרי קנאביס רפואי בשום בית מרקחת או שירות אספקה.
  2. להכין רשימה של כמה מוצרים שיהיו רלוונטיים עבורכם - החלק הראשון של הבנת הצרכים באספקה החודשית אמור להימסר לכל מטופל על ידי הרופא המטפל. בין היתר, צריך המטופל לדעת אילו זנים ומוצרים פוטנציאליים הוא יכול לרכוש באספקה החודשית שלו, שיהיו מתאימים לטיפול הספציפי הנדרש לפי ההתוויה שלו, מאפייניו הפיזיולוגיים ומאפיינים נוספים שלוקח הרופא המטפל בחשבון. להחזיק בגישה של "מוצר אחד בראש" ולנסות לחפש רק מוצר אחד מסוים במלאי של בתי המרקחת, בזמן שיש מספר לא מבוטל של מוצרים אחרים שיכולים להיות בעלי אותו ערך רפואי עבור המטופל, זאת טעות שאפשר וצריך להימנע ממנה.
  3. בדיקת מלאי זמין בבית המרקחת בסמוך לזמן הרכישה - טעות נפוצה נוספת היא להניח מראש שמוצר מסוים או אפילו שניים או שלושה מוצרים יהיו תמיד זמינים במלאי של כל בית מרקחת. למעשה, המלאי משתנה בתדירות תכופה כל-כך שלעיתים מדובר בשינוי של מספר פעמים ביום. לפני שניגשים פיזית או מנסים לבצע הזמנה של מוצר מסוים אונליין, חשוב מאד לוודא כי מדובר במוצר שאכן קיים במלאי של בית המרקחת ממנו אתם מבקשים לרכוש מוצרי קנאביס רפואי.
  4. בדקו והשוו מחירים, כי כדאי ואפשר להיות צרכנים חכמים - מחירם של מוצרי קנאביס רפואי נע בטווח די רחב של כמה מאות שקלים למוצר בודד. לכן מטופלים מסוימים עשוים לחסוך לא מעט כסף בתשלום עבור האספקה החודשית שלהם אם יחליטו לפנות לספק אחר או לרכוש מוצר מסוים במקום מוצר אחר שמחירו גבוה יותר. בטרם מבצעים את הרכישה, מומלץ קודם כל לבדוק את השוק ולהשוות בין אפשרויות האספקה השונות אשר עומדות היום בפני כל מטופל קנאביס רפואי.
  5. חפשו המלצות או חוות דעת של מטופלים אחרים - הדרך הטובה ביותר לדעת אילו מוצרים עובדים הכי טוב היא לבדוק את ההמלצות של אלו אשר עושים בהם שימוש קבוע. מטופלי קנאביס רפואי יודעים יותר טוב מכולם אילו מוצרים מסייעים להם, ולכן כדאי לכם לבדוק את ההמלצות שלהם דרך אתרי אינטרנט שונים ועמודים שמוקדשים לנושא ברשתות החברתיות, בטרם תחליטו בדיוק אילו מוצרים לקנות ואצל איזה ספק לרכוש אותם.
  6. ודאו באילו ימים ושעות מנפק בית המרקחת קנאביס רפואי - לא רק רישיונות ומרשמים שאינם בתוקף גורמים לבעיות נפוצות, אלא גם שעות הפעילות של בתי המרקחת. בעיקר מדובר בשעות בהן בתי המרקחת עוסקים בפועל בניפוק מוצרי קנאביס רפואי. חשוב מאד לוודא כי שעות הפעילות של בית מרקחת מסוים אליו בחרתם לפנות תואמות את השעות בהן תכננתם לבקר בו, לכל הפחות באינטראקציה אישית אחת כמו שיחת טלפון או החלפת הודעות טקסט עם נציג של בית המרקחת הנבחר.
  7. בדקו האם ניתן להזמין משלוח של קנאביס רפואי מבית המרקחת - לא מעט בתי מרקחת כבר מציעים שירותי משלוחי קנאביס רפואי למטופלים שיש בידם רישיון ומרשם בתוקף. חלק מבתי המרקחת דורשים מהמטופל להגיע בפעם הראשונה לביקור פרונטלי יחיד, אך בחלק מהם ניתן לבצע את כל שירות ההזמנה והאספקה מבלי לצאת מהבית אפילו פעם אחת. בעידן שבו הכל יכול לקרות בעזרת כמה קליקים בסמארטפון, מטופלים רבים ודאי יעדיפו לקבל את השירות שלהם באמצעות שילוח עד הבית של המוצרים המועדפים עליהם.
  8. בדקו האם ניתן לבצע הזמנה דיגיטלית מאתר בית המרקחת או שירות המשלוחים - בהמשך לסעיף הקודם, מטופלים רבים יעדיפו את האפשרות לבצע את כל ההזמנה שלהם באופן דיגיטלי בלבד ובלי לצאת מהבית. מספר לא מבוטל של בתי מרקחת ושירותי משלוחים של קנאביס רפואי מציעים זאת כבר היום באתר שלהם, ומטופלים שמעדיפים שירות דיגיטלי יכולים לבחור באפיק זה.
  9. בדקו האם יש הטבות, מבצעים או צבירה של נקודות בבית המרקחת - חלק מבתי המרקחת החלו לייצר לעצמם מודלים כאלה ואחרים של שימור לקוחות ותגמול לקוחות קבועים. לכן יכול להיות שתוכלו לקבל הטבות שונות בעבור ביצוע ההזמנה החודשית. מכיוון שכמעט תמיד טיפול בקנאביס רפואי מתבצע לטווח ארוך וכולל לא מעט אספקות חודשיות, הטבה זו יכולה להיות רלוונטית למטופלים רבים.
  10. ודאו כי יש ברשותכם את המוצרים הנלווים לצריכת הקנאביס - צריכה של מוצרי קנאביס שונים, בעיקר מוצרי תפרחת אשר לרוב מגיעים אל המטופל בצורתם הטבעית והשלמה (מלבד תפרחת גרוסה) אינה מתאפשרת ללא ציוד בסיסי נלווה – ניירות גלגול, מקטרת או מוצר אחר אשר בעזרתו מתבצעת הצריכה של הפרחים הגרוסים או של מיצוי שהופק מהם. חלק ממוצרי הקנאביס הרפואי לא מצריכים שימוש במוצרי צריכה חיצוניים, כמו למשל שמן המיועד לצריכה אוראלית תת-לשונית או בבליעה, אך במקרה של פרחי קנאביס שלמים, הצריכה דורשת שימוש באלמנט חיצוני אחד לפחות.

אחרי שעברתם על עשרת הסעיפים הללו, אתם לא רק יכולים לבצע את ההזמנה החודשית שלכם אלא כבר מוכנים לעשות בחירה צרכנית מושכלת וחכמה יותר, שתתאים את האספקה החודשית לצרכים האישיים שלכם ככל האפשר. עם זאת, חשוב לציין כי מי שלא רוצה להתפשר על אף אחד מהסעיפים הללו או לפחות רוצה לשמור את הפשרות שלו מתחת לרף מינימלי, יצטרך להשקיע קצת יותר זמן בחיפושים והשוואות.

קנאביס רפואי (צילום: Thought Catalog, unsplash)
צילום: Thought Catalog, unsplash

הנתונים בכתבה באדיבות אתר כאנביס