כשהאוויר והיין נפגשים בכוס שלכם, הטעם של היין משתנה. השינוי מתרחש בגלל שני תהליכים שקורים ברגע הזה: אידוי וחמצון. הצורה של הכוס משפיעה על הטמפרטורה של המשקה ועל כמות האדים ואופן הפיזור שלהם. האדים האלו הם בעצם הארומה, שאחראית על רוב הטעם של היין. כך לדוגמה, יינות אדומים עם טעמים מורכבים יותר יתגלו במלוא עוצמתם בכוסות עם שטח פנים גדול שיאפשר לחלקיקי הארומה להתפזר, יינות לבנים מוגשים בכוסות גבוהות כדי להאט תהליך ההתחממות שלהם מחוץ לקירור.

View this post on Instagram

A post shared by Wine Folly (@winefolly) on

אחרי שהבנו את הלוגיקה שמאחורי, הגיע הזמן לעבור לחיים עצמם, ולגלות איזה כוס מתאימה לאיזה סוג של יין:

אדומים

בורגונדי – הנפח במרכז הכוס והפתח הרחב מאפשרים למקסם את הטעם

פינו נואר – החלק העליון של הגביע מתחדד כלפי מעלה כדיי להגדיל את המגע עם האוויר

קברנה – הכוס הגבוהה מכוונת את היין למרכז הלשון, מה שעוזר למתן את החומציות של היין

לבנים

שרדונה – כוס גבוהה וצרה שמאזנת את החומציות של היין

סוביניון בלאן – כדי למקסם את הטעם שמופק מהיין הזה נוצרה עבורו כוס גבוהה וצרה

View this post on Instagram

A post shared by Wine Enthusiast (@wineenthusiast) on