View this post on Instagram

A post shared by Restaurant_MyWay (@restaurant_myway) on

חום יולי אוגוסט ממש כאן ועכשיו, ואחת הדרכים המוצלחות ביותר לנצח אותו ולהצטנן היא כמובן קוקטייל קר. אבל אז התחלנו לטבוע בין כל הקוקטיילים עד שנפל האסימון - אם יש מדינה שיודעת להכין קוקטייל קל וצונן היא כמובן מקסיקו, בירת המרגריטה.

אם להיות כנים, יותר מדי אנשים טוענים שהם אלו שהמציאו את המשקה האהוב, ותמיד איכשהו היה מעורב בסיפור איזה ברמן וכוכבת גדולה בשם מרגריטה/ריטה וכו'. הגרסה המוכרת ביותר היא שהמשקה הומצא עבור ריטה הייוורת', שחקנית קולנוע אמריקאית ממוצא ספרדי שנחשבה לסמל המין של הקולנוע בשנות ה-40. 

אחרים טוענים שהמשקה קרוי על שם מרגריטה סאמס, בעלת בית נופש באקפולקו במקסיקו, שהמציאה אותו עבור האורחים בשנת 1948. ישנה עוד גרסה מוכרת שאותה מרגריטה הייתה בכלל מרג'ורי קינג, שבתקופת היובש נהגה לחצות את הגבול מקליפורניה למקסיקו כדי שתוכל ליהנות מהקוקטייל.

View this post on Instagram

A post shared by Rita Hayworth (@theritahaywortharchive) on

מרגריטה קפואה

המרכיבים: 

45 מ"ל אולמקה בלאנקו
15 מ"ל טריפל סק 
30 מ"ל מיץ ליים 
חתיכות פרי שאהוב עליכם (אננס, תותים, פסיפולרה, מנגו וכו')

תהליך ההכנה:

1. למזוג את כל המרכיבים לבלנדר עם קרח ומפעילים עד שמתקבל מרקם של ברד.

2. מעבירים לימון או תפוז על שפה של כוס מרגריטה (או לואו-בול) בשביל להרטיב אותה, שופכים מלח על צלחת ומניחים את הכוס על הצלחת בשביל להדביק את המלח. 

3. מוזגים מהבלנדר לכוס ומקשטים בלימון או גרניש נענע.