תעשיית האלכוהול נתפסת בארץ ובעולם כתעשייה גברית מאוד, אבל תתפלאו, היא לא תמיד הייתה מזוהה דווקא עם המין הגברי; מתברר שהתיעוד העתיק ביותר של בישול בירה הוא מימי מצרים העתיקה דווקא, שם, רוב פעילות ענף הבירה (מבישול ועד מכירה) התנהלה תחת ידיים נשיות.

ענף בישול הבירה המשיך להתבצע על ידי נשים עד סוף המאה ה-19, וכשהבירה הפכה להיות תעשייה מסחרית לכל דבר במהלך המהפכה התעשייתית, הנשים נדחקו החוצה והוחלפו על ידי גברים. לאחר תקופה ארוכה מאוד של שליטה גברית, היום כבר אפשר למצוא נשים בשלל תפקידים בכירים בחברות אלכוהול בארץ ובעולם. הנוכחות הנשית מכניסה משב רוח חדש ואפילו כיווני חשיבה שונים וחדשניים לתעשיית האלכוהול, ולפני כשנתיים הוכרזה גם לראשונה ה"מאסטרית סומליירית" הראשונה 


אחד מהתפקידים החשובים ביותר (אם לא הכי חשוב) בתהליך הכנת הבירה הוא הברומאסטר - מי שמבשל את הבירה ואחראי על תהליך ההכנה בצמוד למתכון המדויק. בארץ יש לא מעט ברומאסטריות, אז החלטנו לתפוס את אחת מהן לשיחה; מרינה זלצר (36), 9 שנים בטמפו - מתוכן 4 שנים כמפתחת ומבשלת בירה.

מרינה, מתי הבנת שמה שאת רוצה לעשות בחיים זה לבשל בירה?

"מאז שאני בגיל המותר אני אוהבת לשתות בירה והתחום תמיד נורא עניין אותי. התחלתי לעבוד בטמפו בתחום בדיקות האיכות, ובכל הזדמנות שהייתה לי הייתי מתלווה לברומייסטר ולומדת יותר ויותר, גיליתי עולם שלם ומרתק, והחלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות".

מרינה זלצר (צילום: באדיבות המצולם)
מרינה זלצר | צילום: באדיבות המצולם

החברים מקנאים, אה?

"ברור, הם תמיד צוחקים על זה שמשלמים לי לשתות בירה כל היום".

רגע של רצינות: את מרגישה שתחום האלכוהול והבירות בפרט עדיין נתפס כגברי כמו בעבר?

"אני חושבת שהתפיסה הזו מתחילה להשתנות, היום כבר רואים יותר ויותר נשים בתחום, ובכלל - כל ענף הבירה נפתח להרבה כיוונים חדשים ומרגשים".

מה התחזית שלך להתפתחות תרבות האלכוהול כאן ישראל?

"אני רואה כניסה של הרבה חומרי גלם חדשים וקטגוריות חדשות. היום כבר אפשר למצוא מגוון רחב של בירות באחוזי אלכוהול ובטעמים שונים. זה בדיוק מה שיעזור ליותר ויותר אנשים למצוא את הבירה שהכי טעימה להם".

החלום הכי גדול שלך מבחינה מקצועית?

"להמשיך לפתח בירות מדהימות ולעזור להמון אנשים ליהנות מהבירות שהם שותים".