כולנו מתחילים להתרגל למציאות שבה אנחנו צריכים להיות עם מסיכה לכל מקום. הבעיה מתחילה כשאנחנו, נניח, יושבים בפארק או בכיכר מרכזית עם חברים, רוצים לשתות איזה דרינק ואז אנחנו נאלצים להוריד את המסכה בכל 2 דקות. למזלנו, אלן מקומבר, מעצבת אופנה מניו אורלינס פתרה לנו כבר את הבעיה.

מקומבר עיצבה מסכות עם חור שמותאם לקשיות, ומאפשר לגימה של דרינקים וקוקטיילים כשהמסכה נשארת על הפנים. המעצבת חיפשה דרכים ליצירת הכנסות לעסק שלה בתקופה הקשה, שבה עסקים רבים סגורים,  והרעיון למסכה הגיע מחבר קרוב. תוך שבוע, מקומבר והעובדת שלה הצליחו לייצר 40 מסכות, כשלוקח כשעה לעבוד על כל אחת. הן השתמשו בבד כותנה בשילוב בדים מעוטרים אחרים מתוך מאגר השאריות הצבעוני שלה. מכיוון שהמסכות הן עבודת יד, תג המחיר לכל אחת עמד על 30 דולר, אך זה לא הפריע לאף אחד כי תוך חצי שעה כל מה שעלה לאתר חוסל.

"בהתחלה, רצינו לעשות לזה מן שפתיים שיהיה אפשר לפתוח ולסגור, אבל אז זה מחייב מגע בפנים וידעתי שזה לא יעבוד, צריך שהמגע יהיה עם המסכה ולא הפנים", סיפרה בראיון לכלי תקשורת בארה"ב המעצבת. "ואז הבנתי, 'פשוט נקדח חור קטן במסכה, נרפד בעוד שכבה של בד ואז מכניסים את הקש בהטיה. ככה החור אף פעם לא יהיה פתוח עד הסוף'".

מסכה עם קשיות (צילום: ellenmacomber.com/)
צילום: ellenmacomber.com/
מסכה עם קשיות (צילום: ellenmacomber.com/)
צילום: ellenmacomber.com/

לטענת מקומבר, המסכה תהיה שימושית בידי אלו שנמצאים במקומות ציבוריים הרבה. "כל דבר עדיף על כלום", הוסיפה. "יהיו לנו המון אילוצים בתקופה הקרובה וזו רק דרך אחת להתמודד איתם". המעצבת הבהירה שהיא לא מומחית לבריאות, וגם המסיכות לא אמורות להיות הדרך הטובה ביותר למניעת הידבקות טיפתית. ועדיין, היא טוענת שהעיצוב שלה עונה על צורך מסוים שנותר ללא מענה בשוק.

היא חושבת שאנשים עדיין יפגשו וישתו ביחד בלי קשר למסכות, ולפחות ככה הם יוכלו לעשות את זה ביחד. "זה השיט שואו הכי גדול שנתקלתי בו בחיים שלי, שיתפה מקומבר. "אז אני פשוט זורמת עם המצב, ומנסה לספק ללקוחות שלי את מה שהם מבקשים: מסכה. ככה אני רואה את זה".