הישר מטולום, ינחת בישראל ממש בסוף שבוע הבא פסטיבל Day Zero, אירוע גרנדיוזי המצטרף לרשימת האירועים אותם נסקר לאורך תקופת החגים. ההפקה מבית בלוסטון וטריפינג שעתידה להתקיים בין מרגלות הר מצדה לגדות ים המלח היא אמנם אירוע מוזיקלי המתעטף בשמות אמנים נוצצים דוגמת דמיאן לזרוס, מרקו קרולה ומונולינק, אך אל תתבלבלו – לא מדובר בעוד איוונט חגיגי אלא בכל משמעות הטוב שחיי הלילה יכולים לתרום למדינתנו הקטנה.

לא פעם כתבנו על חשיבות קיום הפסטיבלים במדינת ישראל, ממשמעות חיזוק הדעת הציבורית החיובית על ישראל בעולם, ועד לתרומה הכלכלית לאזורים פריפריאליים. מצאנו בפסטיבל הנוכחי מקרה בוחן לסוגייה, ומצאנו הוכחה חותכת – לחיי הלילה יש כוח בל יתואר. בתוך מציאות בירוקרטית לפיה כל כך קשה להרים אירועי ענק בישראל, מצאנו לנכון להביא לידכם את כל הסיבות הנכונות לקיום הפקות תחת כיפת השמיים.

"ים המלח הוא המקום השלישי המתויר במדינת ישראל – מקום שמושך 2.7 מיליוני תיירים בכל שנה, כש-48% מהתיירים שנוחתים בנתב"ג מגיעים לפה במהלך הסיור שלהם", כך טוען עו"ד חגי אדורם, נציג חברת ברקליס שמחזיקה בבעלותה בקניון ים המלח. "בניגוד לאילת שמציעה מגוון פעילויות, עד לפני כמה שנים לא ניתן היה לפתח את התיירות בים המלח בגלל שיקולים ממשלתיים שהתחשבו במפלס המים הנמוך שכמעט והביא להריסה של המלונות".

Day Zero (צילום: Get Tiny, יחסי ציבור)
הפסטיבל ממקסיקו | צילום: Get Tiny, יחסי ציבור

"נכון להיום, מפלס המים התייצב ואנחנו נמצאים לפני תקופה חדשה – הקמה של מלון קפסולות חדש באזור, הקמה של אולם קונגרסים חדש ברמה של ווגאס, וקיום מגוון אירועי לייב באזורינו שיחלו לפעול בתדירות גבוהה מזו של שנים עברו". אז מה המשמעות של פסטיבל בינלאומי כזה באזור? לפי אדורם מדובר ב-15 אלף איש שישנו, יאכלו, ישתו ויתדלקו באזור שערוך לקלוט אותם. וכמובן רוצה בהם למען המשך פעילות פורייה בלב השממה של ים המלח.

קרן הרשקוביץ, מנהלת מכירות ושיווק של מלון הוד המדבר, מוסיפה גם היא את משנתה על ההשפעה של קיום אירועים באזור: "מבחינת תפוסת המלון בחודשי יולי – אוגוסט, ים המלח מתאפיינים בתפוסת יפה המורכבת בעיקר מקהל ישראלי כשמתחילת ספטמבר ועד אחרי החגים המלון זוכה בעיקר בכניסה של תיירים. קיום של פסטיבלים היא הזדמנות עבורנו לכניסה מתוגברת של אורחים, אך מלבד מספר החדרים שמצליח להגיע לתפוסה מלאה בעקבות הסיפור הזה, עיקר ההשפעה של אירוע כזה היא חשיפה חיובית עבורנו בקרב קהל הצעירים שלא מגיע בדרך כלל לנפוש אצלנו. אם הרשות המקומית ומשרד התיירות ישכילו להבין את הפוטנציאל הגלום בהפיכתו של ים המלח כאתר בילויים פוטנציאלי אין ספק שנצליח לבסס את עצמנו כאזור נופש אטרקטיבי גם בעיניי הדור הבא".

נתונים ברורים המצביעים על הפוטנציאל התיירותי הגלום בקיום פסטיבל כזה או אחר ניתן למצוא במלון דניאל ים המלח השייך לרשת טמרס, שם, מדווחים על תפוסה מלאה בסופ"ש של הפסטיבל, כשבשנה שעברה באותה התקופה עמדה התפוסה על 70% בלבד. כמו כן, מתוך 302  החדרים שיש במלון, כמחצית מהם אוכלסו במבלים מטעם הפסטיבל שיתקיים בשבוע הבא.

אלעד שחר סמנכ"ל מלון דיוויד ריזורט ים המלח טוען כי "אזור ים המלח הוא אזור שקט ודי חסר גיוון מבחינת פעילויות אותן אפשר להציע לאורחים. אנחנו משוועים לכל פעילות שתקרא באזור. תמיד אחרי אוגוסט ווליום העבודה יורד באופן טבעי כשפסטיבלים דוגמת Day Zero ונוספים הם הזדמנות גדולה עבורנו להכנסה בריאה וחיונית. אני יכול להגיד לך שבתקופה זו בשנה שעברה המלון לא היה קרוב לתפוסה מלאה בשבוע שקדם לראש השנה ועכשיו המלון בתפוסה מלאה ואנחנו מברכים על כך".

Day Zero (צילום: Here & Now, יחסי ציבור)
הפסטיבל במקסיקו | צילום: Here & Now, יחסי ציבור

ואם לחזור לתיירים, תכירו את אדלינה, תושבת רוסיה שנמצאת כרגע באמצע הטיול של חייה. בין עצירה פה ועצירה נוספת שם, מצאה הצעירה גם זמן בשבילנו. מדוע? "לא הייתי בישראל אף פעם וזו הפעם הראשונה שלי. טיילתי הרבה ברחבי העולם ואני יכולה להגיד לך בוודאות שלצד הארגנטינאים, הישראלים תופסים את המשבצת של הפרטנרים המושלים לטיול. לישראלים יש את הוויב הכי טוב, הם אוהבים את המוזיקה הכי טובה, והם מגיעים לפסטיבלים השונים במיוחד כדי לצרוך אותה. הם יודעים איך לחגוג, ובגלל זה אני אוהבת אותם. זו אחת הסיבות שהחלטתי להגיע לישראל ולבלות בפסטיבל Day Zero המקסיקני שקורה אצלכם לראשונה. כבר ביליתי בהפקה הזו והייתי בהלם מהעוצמה שלה, זו הפקה מעולה. באופן אישי, קניתי את הכרטיס הראשון ששוחרר לקניה, והאמת שלא הייתי בטוחה בכלל אם אלך, רק קניתי את זה מבלי לחשוב אם באמת אעשה את כל הדרך לישראל. בסוף, הכרטיס הזה הוא הסיבה שלי לעשות את כל הטיול בו אני מבלה בשלושת החודשים האחרונים. בחמש השנים האחרונות כבר הספקתי לבקר באמריקה, באירופה, ואני נרגשת להגיע אליכם בפעם הראשונה".

חוץ מהגורמים הישראלים שאותם פרסנו בפניכם, יש עוד גורם שאחראי לקיום הפסטיבל והוא למעשה הדיג'יי והמפיק הבריטי של האירוע. "זה היה חלום שלי להביא את Day Zero לאזור ים המלח, ולישראל", שיתף אותנו דמיאן לזרוס. אז הבנו מה אנחנו מקבלים מהפסטיבל, אבל מה הם מקבלים? לזרוס מסכם את זה יפה: "ההר הקדוש של מצדה הוא אחד המקומות המושלמים ביותר להתכנסות רוחנית. התשוקה והיופי של הקהל הישראלי ללא ספק יעזור לנו ליצור את אחד האירועי המוזיקה ההרמוניים והכיפים שהיו". 

View this post on Instagram

The jungle is full of colours for #DayZeroExperience @gettiny

A post shared by Day Zero Festival (@dayzerofestival) on

ואכן, האירוע שעתיד למשוך אליו אלפים בשבוע הבא כנראה יתגבש לכדי מסיבה מצוינת, כשסוללת אמנים ארוכה לא פחות ממערכת הבחירות האחרונה קוראת בקול אלקטרוני גדול: פסטיבל Day Zero הוא הזדמנות לחגוג. אבל הוא בעיקר הזדמנות למדינה.

פסטיבל Day Zero יתקיים ב-27 בספטמבר, במצדה. כרטיסים ניתן לרכוש כאן