לרגל יום הולדת השנה של מונדו 2000 - הרופטופ שמייצג את האלטרנטיבה לברים והקלאבים שממוקמים בקומה ה-50 - הצטרף למקום השף אליעד דנון, שבימים אלה מככב במשחקי השף. השאיפה של בעלי המקום ודנון הוא למתג את המונדו כ"רסטו-קלאב" - מקום שישלב אווירת מועדון עם מנות שף איכותיות שילכו טוב עם תפריט האלכוהול של המקום.

"אחרי שנים של עבודה בתוך מסגרות מקצועיות ומהנחשבות ביותר בענף הקולינרי, הרגשתי שהגיע הזמן שלי להביא את המטבח הכי אישי ופנימי שלי לקידמת הבמה", מספר דנון ל-mako. "ידעתי שחלק מזה זה לחקור את עצמי ומה שגדלתי עליו ולהמציא שפה חדשה, אחת שאולי אף אחד לא דיבר אף פעם".

אליעד דנון (צילום: ספיר קוסא)
אליעד דנון, השף החדש | צילום: ספיר קוסא

חוץ מהעובדה שאתם רואים אותו על המסך שלכם, דנון בן ה-27 הספיק כבר לעבוד במסעדות האהובות בארץ כמו "כתית", "משייה", "לומינה" ועוד. דנון גדל אצל סבו וסבתו, שהכירה לו מקרוב את רזי המטבח המרוקאי. הידע הנרחב, הניסיון במטבחי מסעדות העילית והסגנון שמשלב בין המטבח המודרני למטבח המרוקאי-מסורתי, מאפשרים לו להביא ל"מונדו 2000" טעמים המשלבים בין המטבח המערבי למטבח המרוקאי.

"כששמעתי על המונדו ועל הרצון שלהם לייצר רסטו-קלאב, שמוכר חוויה חדשנית של 'האנג' נעים מול הנוף של העיר המיוחדת הזאת וקלאב אמיתי בסצנת האנדרגראונד כאן, ידעתי שפה יהיה אפשר להביא לידי ביטוי את החלומות הכי פרועים. שלי ושלהם ביחד".

מונדו 2000 (צילום: שי אוחיון)
מונדו 2000 | צילום: שי אוחיון

דנון לקח על עצמו משימה לא קלה בכלל. להרכיב תפריט אוכל שיצליח להרשים, שיהיה טעים ובו זמנית שיהיה קליל מספיק בשביל מועדון. לטענתו, החוויה במקום מתפתחת לאט לאט. "האוכל מרגש אותך ואי אפשר להישאר אדיש אליו, אך עם זאת אינו מתיימר, נטול מניירות, מורכב בפשטות שלו. מה שהכי טוב הוא שהוא קליל ונעים להמשך החוויה של ריקודים וצלילות. לאחר מכן האורות יורדים, הכדור הדיסקו מתחיל להסתובב והמוזיקה מתקדמת לשלב הבא שלה. ובבטן אתה כבר מרגיש איך הכל מתחבר".

טרטר בקר של המונדו 2000 (צילום: ספיר קוסא)
טרטר הבקר החדש | 41 שקל | צילום: ספיר קוסא

בין המנות בתפריט החדש ניתן למצוא טרטר בקר, סשימי דג לבן, נתח קצבים ועוד. 

Mondo 2000. לוינסקי 39 (מעל השוק), תל אביב-יפו. לעוד פרטים בפייסבוק