mako
פרסומת

הצפון הישן החדש

תל אביב עמוסה בברי קוקטיילים מפונפנים עם כוסות מגולגלות והגיע הזמן לגוון. ניסן לרידו היה לקוח קבוע בבית הקפה ג'רמייה, עד שהוא וחבריו החליטו לקנות את המקום על מנת לאתגר את סצנת הברים בעיר. אחת המטרות העיקריות של "הצפון הישן" היא להוכיח שלא חייבים להשתמש בטרנדים בשביל להצליח: "השאיפה שלנו היא 'סימפל אנד פיין'"

דור מאיר מועלם
פורסם:
הצפון הישן
צילום: גיל קרמר
הקישור הועתק

כשהכותרות בישרו על סגירת ג'רמייה, בית הקפה שפעל למעלה מעשור בפינת דיזינגוף ירמיהו בתל אביב, מהמקום נמסר שמדובר בסגירה למען היערכות מחודשת. עכשיו אנחנו מגלים את סיבת הסגירה. קבוצת בעלים חדשה פתחה במקום בר אוכל חדש הנקרא "הצפון הישן".

ניסן לרידו (בעבר בעלי האוטו, גוסיפ, גלינה ועוד), דודי לנדר (פאי, אלפאבית ויאסו) ואיתי שפירא (מבעלי פיאצה לשעבר), הבעלים החדשים של המקום, מכירים לא רע את החלל מכיוון ששלושתם היו לקוחות קבועים בבית הקפה. לפני מספר חודשים השלישייה החליטה לרענן את המקום ולהפוך אותו מבית קפה לבר אוכל עם קוקטיילים, נטול מניירות. 

הצפון הישן
צילום: שי נייבורג

השאיפה של השלישיה היא להפוך את המקום לנטול טרנדים ולכזה שיכול לעבוד לפחות 13 שנה כפי שהג'רמייה הצליח לעשות. "יש לנו קוקטיילים מהממים אבל לא תמצאו אצלנו כוסות עם צורות מיוחדות, ולא שורפים אצלנו מרשמלו או כנפיים של עטלפים", מספר לרידו, מבעלי "הצפון הישן", בשיחה עם mako. "לקחנו את הבייסיק והפכנו אותו ליתרון. הכל נעשה במטרה להיות סימפל אנד פיין". 

הצוות החדש הבין כי תרבות הלילה השתנתה גם בסגנון האוכל, ואנשים לא מעוניינים לאכול מנות לבד, אלא לחלוק עם חבריהם. "כל התפריט שלנו הוא שיתופי, כל המנות הן מנות חלוקה. חלקן אפילו טפאסים, הרעיון הוא שקבוצות של חברים יוכלו לשבת וליהנות ממגוון רחב של טעמים". את התפריט הרכיב אסף פרבר, שהגיע מקפה פופולר, ובעבר עבר בטוטו והרברט סמואל. 

פרסומת
הצפון הישן
צילום: שי נייבורג

"הייתי רוצה ליצור מוצר שהוא חזק מבעליו", מודה לרידו. "יש לא מעט מקומות שמצליחים בעקבות השמות של הבעלים, אנחנו רוצים שהמקום יבנה לעצמו דאטה-בייס לאורך הזמן. אנחנו רוצים שהלקוחות יראו את הבר כמקום הקבוע שלהם". 

אחד המהלכים הבולטים שלרידו ושותפיו עשו, בשביל לתת יותר אווירת "לילה" מאשר בית קפה, הוא לחבר בין אזור הישיבה הפנימי של המקום והחיצוני ולמעשה ליצור חלל משותף. "שברנו את אחד הקירות ויצרנו שולחן, כשבצד אחד אתה יושב בתוך המקום, ובצד השני אתה יושב בחלק החיצוני של הבר". 

הצפון הישן
קוקטייל "צפון דיזינגוף אייס טי" | צילום: שי נייבורג
פרסומת

הצפון הישן
צ'יפס פולנטה | צילום: שי נייבורג

המקום נמצא כעת בהרצה ותוכלו למצוא בתפריט מגוון מנות (פלאפל חציל, קרעי תפו"א, מעורב ירושלמי ועוד) בטווח מחירים של 31 שקל ועד 65 שקל, וקוקטיילים במחיר ממוצע של 47 שקל.

Happy Hour:
 
17:00-20:00, 1+1 על האלכוהול ו-1+2 על האוכל.

 

הצפון הישן | דיזנגוף 306 (פינת ירמיהו), לפרטים והזמנות: 03-7485040.