mako
פרסומת

עכשיו זה כבר מוגזם: ההתחממות הגלובלית תשנה את הבירה שלנו?

ההתחממות הגלובלית מאיימת לשנות את העולם כולו בלא מעט תחומים ונראה שגם האלכוהול שאנחנו צורכים הולך להשתנות. מחקר חדש מגלה כי שינוי האקלים ישנה גם את הטעם של המשקה האהוב. כל הפרטים

מערכת BLEND
פורסם:
בירה זורמת
צילום: shutterstock_By Master1305
הקישור הועתק

במשך שנים אנחנו שומעים על ההשפעות השונות של ההתחממות הגלובלית: הפשרת הקרחונים בקוטב הצפוני והדרומי, שינויים קיצוניים במזג האוויר ואירועי אקלים חריגים - כולם גורמים לדאגה רבה בעולם. כעת, מתברר ששינוי האקלים יכול להשפיע על עוד משהו: הטעם של הבירה האהובה שלנו.

המסקנה מגיעה בעקבות מחקר של קולין דוהרטי, פרופסור לביוכימיה מולקולרית ומבנית באוניברסיטת המדינה של קרוליינה הצפונית. פרופסור דוהרטי, שחוקרת את הקשר בין זמן ולחץ בצמחים ובמאמר באתר האוניברסיטה, הסבירה איך שינוי בטמפרטורות ישפיע על כשות ומרכיבים אחרים של בירה.

מגדלים היום טיפחו כבר זנים שונים של כשות, המייצרים תרכובות כימיות שונות על מנת לספק טעמים ייחודיים בבירות. עם זאת, על פי דוהרטי, גורמים כמו אקלים, אדמה ומזג האוויר יכולים להשפיע על הטעם אותם צמחים המשמשים לייצור בירה, על ידי שינוי המבנה הכימי הפנימי שלהם.

על פי הפרופסור, מחקרים הראו כי "שינויים עדינים בטמפרטורת היום מוגברים בלילה". כלומר, בלילות הטמפרטורות עולות מהר יותר מאשר בימים.

"במילים אחרות, לילות חמים פירושם שהפרש הטמפרטורה בין לילה ליום מצטמצם", כתבה דוהרטי. והוסיפה: "זה יכול לגרום להשפעה שמזכירה ג'ט לג - רק על צמחים. הם יתקשו לכוון את השעון הביולוגי שלהם. כתוצאה מכך, השעון הביולוגי שלהם עשוי להיות פחות רגיש לתנאים משתנים ולא להיות מסונכרן עם הסביבה".

כשות
כשות, בקרוב ישתנה הטעם האהוב? | צילום: Shutterstock By Fedorovacz
פרסומת

זה יכול לשנות את זמן התגובה של הצמח בתהליכים שונים, למשל, כשהוא מייצר כימיקלים שעוזרים לו להילחם בחרקים, חיידקים ואיומים אחרים. בנוסף, טמפרטורות חמות בלילה מאפשרות לאותם מזיקים להיות פעילים לזמן ארוך יותר וכן לתת להם עוד זמן לתקוף את הצמחים.

"שינויים אלה בדפוסי הטמפרטורה היומיים והעונתיים - לילות חמים יותר ואביבים מוקדמים יותר - משבשים את אופן תפקוד הצמחים, פוגעים בתפוקות, משפיעים על עלות המרכיבים ומשפיעים על טעמי הבירה", סיכמה דוהרטי.