כמעט בכל מקום - אם זה בבית או בבר- נראה שכולם שומרים את הוודקה שלהם במקפיא. אז נכון, זה מוסיף צינון נעים למשקה - אבל נשאלת השאלה החשובה: האם איחסון של וודקה במקפיא פוגע באיכות שלה?

רוב האנשים חושבים שאלכוהול הוא עניין פשוט - שותים, גומרים, הולכים - אבל האמת היא שיש המון "חוקים" ודברים שכדאי (וגם לא כדאי) לעשות בעת טיפוח חיבה לאלכוהול. אז אם גם אתם מאלה שתמיד שומרים על בקבוק הוודקה שלכם במקפיא - כדאי שתדעו שמדובר בטעות.

View this post on Instagram

A post shared by Beluga (@vodkabeluga) on

על פי מומחים בנושא, איכותה וטעמה של וודקה פרימיום נהרסים כשהיא נשמרת בהקפאה; מוצרי הפרימיום באים עם טעמים מתונים באופן טבעי, אז עצם ההקפאה של הוודקה רק תחביא את הארומה המתוחכמת והטעמים.

חשוב שתדעו שהטמפרטורה הטובה ביותר לשמירה על הוודקה שלכם היא סביב ה-4-5 מעלות. זאת הטמפרטורה אגב שיש לכם בכוס כשאתם שמים קצת קרח. אם קניתם וודקה שנחשבת לזולה יותר - הקפאה שלה דווקא תעזור לטשטש את חוזק טעמה ותעזור נגד השריפה בגרון.

View this post on Instagram

A post shared by Absolut. (@absolutvodka) on

בסופו של יום אתם אלו שמחליטים איך ליהנות מהמשקה שלכם, אבל חשוב לנו שתקחו בחשבון שבמקפיא עדיף לשמור בשר ולא וודקה. אבל אם אתם בבר - אל תתביישו (במיוחד אם אתם משקיעים עוד קצת כסף, וקונים מוצר שהוא פרימיום) ותשאלו את הברמן אם יש לו במקרה בקבוק מהמקרר. סאלוט!